Фестиваль єврейської музики стартував у Львові

Юлія Субота  |  Вівторок, 1 липня 2014, 19:13
З 1 по 13 липня у Львові пройде фестиваль єврейської музики "LvivKlezFest".
Фестиваль єврейської музики стартував у Львові

Починаючи від сьогодні, 1 липня, й до 13 липня включно, у Львові проходитиме фестиваль єврейської музики та культури під назвою "LvivKlezFest". Свято відбуватиметься вже вшосте.

Організатори дійства зазначають, що їхньою головною метою є відтворення тієї частини львівської культури, яка забулась, або й зовсім була втрачена у часи Голокосту. Цьогорічний фестиваль пройде під гаслом: "Євреї за єдність України".

Цікавинкою цьогорічного свята стане показ ізраїльського художнього фільму "Сват", який був кількакратно відзначений преміями Ізраїльської Кіноакадемії. Спеціально до фестивалю актори львівського театру "Гаудеамус" озвучили кінострічку.

Багато пізнавального на святі для себе знайдуть не лише мистецтвомани, але й гурмани, спеціально для яких буде організоване перше змагання з приготування традиційних кулінарних страв між довма колоритними закладами: "Під Золотою Розою" та "Єрусалимом".

Також впродовж майже двох тижнів у місті відбудеться ціла низка різноманітних концертів та шоу просто неба, якими зможе насолодитись кожен мешканець чи гість міста. 

comments powered by HyperComments