Львів проти поправки Порошенка

Юлія Субота  |  Четвер, 26 червня 2014, 14:18
Активісти Львова проти змін у чинній Конституції України, які пропонує чинний президент.
Львів проти поправки Порошенка

"Тереторіальні громади України", що дислокуються у Львові, заявили про свій протест проти змін у чинній Конституції України, які запропонував чинний президент України Петро Порошенко.

Про це стало відомо сьогодні, 26 червня, на загальній прес-коференції, де із відповідною заявою виступили керівники руху Ігор Гурняк, Теодор Дяків, Юрій Ситник та Мирослав Маринович.

Головною причиною їхнього протесту є  поправка Порошенка, згідно з якою буде впроваджена зміна адміністративного поділу нашої країни, а саме впровадження регіонів, районів та громад, що, на їх думку, призведе до узурпації влади.

"Але що таке громада? Громада тут виступає не об’єднанням громадян, а окремою територіально-адміністративною одиницею, яка включає в себе один або декілька населених пунктів. Окрім того,територіальна громада перестає виступати юридичною особою, і порушується ст. 5 Конституції про те, що безпосереднім джерелом влади є народ", – пояснив  Юрій Ситник.

На думку "громадівців", ні про які реальні зміни у нашій країні не буде йти мова до тих пір, поки Україна не позбудеться свого радянського сьогодення, яке вона от вже більше 20 років тягне за собою.

"Територіальна громада дає можливість розкритись локальним лідерам, а також унеможливлює корупцію. Потрібно навчитись організовувати життя навколо себе, і тоді зникнуть закиди про те, що Київ нас не чує", – наголосив Мирослав Маринович.

"Територіальні громади України" намагаються навести лад на місцях у містах, створити територіальні громади в країні, а запропонована президентом поправка фактично унеможливлює це.

Додамо, що 26 червня у Верховній Раді України буде зареєстровано законопроект про внесення змін до Конституції стосовно децентралізації влади, запропонований Петром Порошенком, який також буде спрямовано до Венеціанської Комісії Ради Європи.

comments powered by HyperComments