У Львові відкрили експозицію речей Папи Івана Павла ІІ (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 25 червня 2014, 23:27
У бічній каплиці Латинського кафедрального собору у Львові відкрилась виставка «Святий Папа Іван Павло ІІ. Життя в молитві», присвячена канонізації Святійшого Отця та 13-ій річниці Його Апостольського візиту до України.
У Львові відкрили експозицію речей Папи Івана Павла ІІ (ФОТО)

 В експозиції представлено особисті речі Папи Івана Павла ІІ, його фотографії, перепустки на зустріч Папи з молоддю та інші експонати, які нагадують про ті хвилюючі моменти 13 років тому. Організаторами виставки є Львівська Архідієцезія Римсько-Католицької Церкви та Львівський музей історії релігії. 

«Ці експонати уже перетворилися у свого роду реліквії, в свідчення нашого хвилювання, віри і високого піднесення в той момент, коли ми зустрічали Святійшого Отця  у нас у Львові. Звичайно, це краплина в морі, щоб осягнути всі Його діяння та всі напрямки з якими Він працював, і любов з якою Він йшов до людей, бо це неможливо вмістити в такій маленькій виставці», - кажуть організатори.

«13 років тому назад Львів мав велике щастя бачити живого Папу. Я пригадую вулицю Стрийську. Ранок. Тисячі людей з дуже піднесеними обличчями і внутрішнім спокоєм. Люди ідуть і тихенько розмовляють, ніхто не штовхається. Усі прямують до того місця біля автостанції, де має відбутися зустріч. І я чую розмову двох старших галицьких жінок, які йдуть туди. Одна з них каже «Йдемо швидше, приїхав наш Папа, на його плечі Господь Бог». До сьогодні ця розмова двох жінок у мене в пам’яті. І ще один спогад. Майдан. Хоронимо білоруса Михайла. Одна частина людей кричить «Герої не вмирають!», інші кажуть, що мама не хоче героя, а хоче сина. І раптом бачу двох жінок, які витягають з сумки польський прапор та несуть його. Пробую їм дякувати за солідарність та підтримку, а вони кажуть – «Наш Папа вчив нас бути людьми в найскладніших ситуаціях», - розповідає Віце-директор Львівського музею історії релігії Зоряна Білик.

comments powered by HyperComments