Фільм за 40 годин: у Львові вчитимуться знімати кіно

Віка Франчук  |  Вівторок, 17 червня 2014, 11:32
Зібрати свою кіно-команду, написати сценарій, зняти фільм та побачити його на великому екрані – і усе це за 2 дні. Неможливо? – Цілком реально, якщо мова іде про третій львівський шведінг.
Фільм за 40 годин: у Львові вчитимуться знімати кіно

Цими вихідними Львів знову перетвориться на осередок кіноіндустріїї. Впродовж 2-х днів на вулицях міста можна буде побачити найнеймовірніші та найнеочікуваніші сцени, адже в учасників третього львівського шведінгу, що цьогоріч отримав назву «Галицькі перезніманки», буде лише 40 годин, аби зробити рімейки на улюблені фільми світової класики.

Шведінг – це конкурс кінорімейків на відомі фільми тривалістю до 5 хвилин. Учасники, що захочуть спробувати себе у ролі режисера, відеомонтажера чи актора, об’єднаються у команди, оберуть фільм та спробують вкласти всю його суть у кілька хвилин. Шведити львів’яни будуть уже втретє – такий конкурс проходив у Львові 2 рази поспіль, протягом яких поціновувачі кіно встигли відзняти рімейки на всесвітньовідомі стрічки «П’ятий елемент», «Чужий», «Достукатись до неба» та «Леон кілер».
Переможця оберуть глядачі під час фінального кінопоказу у неділю, 22 червня.

«Ми пропонуємо львів’янам провести вихідні нестандартно – відзняти власний фільм протягом 40 годин. Такий дводенний мозковий штурм допоможе ввійти в ритм активного життя і залишить масу яскравих спогадів. Акторські здібності учасників не мають значення, сучасні технології дозволяють знімати якісне відео навіть на мобільний телефон, тож головне для учасників – це бажання робити кіно», – розповів Олег Бакулін, організатор шведінгу.

comments powered by HyperComments