Як у Львові на писанки полювали

Понеділок, 28 квітня 2014, 11:06
Практично весь квітень, з 1-го по 27-го Львів жив у ритмі Фестивалю писанок.
Як у Львові на писанки полювали

Уже традиційно у передвеликодній час у Львові відбувається Фестиваль Писанок, своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, аматори, юні майстри, громадські діячі, молодіжні рухи створюють унікальні роботи у формі Писанки, де кожна робота – це ідея, мрія та історія.

Цього року львів'яни та гості міста мали змогу взяти участь у різноманітних мистецьких та інтерактивних заходах, серед яких була й акція "Полювання на Писанки". В закладах міста були заховані авторські півметрові писанки, а учасники акції за допомогою картки з переліком їх шукали та отримували унікальний штамп від кожного закладу. Хто знайшов більше штампів – отримав головний приз.

Біля Домініканського костелу під відкритим небом відкрили великодню виставку "Галерея художніх писанок". На ній виставили близько півсотні півметрових великодніх яєць, створених найкращими львівськими художниками. А найбільша писанка – ткана – сягала трьох метрів. Витвір створили учні та викладачі Дитячої школи народних мистецтв.

Загалом у фестивалі взяли участь понад 80 шкіл зі Львова. Кожній школі виділили персональне дерево на проспекті Шевченка, яке учні прикрасять авторськими писанками з різних матеріалів. Великодні атрибути будуть радувати око львів'ян та гостей міста протягом травневих свят.

comments powered by HyperComments