У Львові встановили рекорд України з найбільшого настінного живопису (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 8 червня 2014, 19:11
Сьогодні, 8 червня, відбулась презентація найбільшої в Україні тематичної картини, яка тепер прикрашає стіну Львівської пивоварні, та фіксація нового рекорду України по настінному живопису.
У Львові встановили рекорд України з найбільшого настінного живопису (ФОТО)

Картина на тему «Трьохсотрічна історія та традиції «Львівського» має площу 220 м.кв., а її створення  приурочили до святкування Дня міста Львова 2014. Автор картини – відомий український художник Василь Змієвець.

Як розповіла Світлана Веселовська, керівник відділу комунікації «Carlsberg Україна»,  до складу якої входить Львівська пивоварня, робота над картиною зайняла півтора місяці, а загалом проект тривав більше 2 років.

За легендою видатний колишній власник Львівської пивоварні Роберт Домс хотів розмалювати одну із стін пивоварні зобразивши на ній процес пивоваріння. Тож потрібен був час для того щоб розробити ескізи, підготувати стіни під розпис та нанести малюнок», - каже Світлана Веселовська.

Також, як нагадала Веселовська, наступного року Львівська пивоварня відзначає 300-річний ювілей.

«У Львові пили пиво ще дуже давно. Для порівняння перший самовар в Росії був створений 1746 року, коли вже майже 31 рік у Львові варили гарне пиво. А перший запатентований велосипед з’явився лише через 100 років», - розповідає  Світлана Веселовська.

За її словами, Львівська пивоварня була заснована отцями єзуїтами. Дуже швидко львівське пиво стало популярним. У 19 ст. реклама львівського пива розміщувалася уже у міських газетах. Навіть був такий оркестр, який гуляв вулицями міста та рекламував львівське пиво. Навіть в часи Другої світової війни виробництво на підприємстві не зупинялося, проте написи на етикетках робили німецькою мовою.

«Сьогодні пиво «Львівське» активно приймає участь в соціальному житті міста. Також як відомо, пиво «Львівське» заснувало єдиний в Україні музей пивоваріння», - розповідає Веселовська.

comments powered by HyperComments