У Львові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 8 травня 2014, 16:58
Сьогодні, 8 травня, у Львові на території колишнього концентраційного табору «Шталаг-328» відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку, запаленням лампадок та екуменічний молебень за загиблими під час Другій Світової війни.
У Львові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни (ФОТО)

Участь в заходах взяли міський голова Андрій Садовий, голова Львівської ОДА Ірина Сех та голова обласної ради Петро Коодій, представники консульських установ, громадськість та духовенство. Захід пройшов без будь-якої партійної та іншої символіки.

«Львівщина проводить заходи із вшанування пам'яті загиблих під час Другої Світової війни 8 травня, так як і вся Європа. Саме 8 травня у Європі є головним днем, коли вшановують загиблих у Другій Світовій війні. Для України 8 травня війна не закінчилася, окупація нашої держави  тривала ще понад 70 років. Ми повинні не тільки пам'ятати, а робити висновки з нашої історії. Адже ми бачимо, що і в роки Незалежності були ті помилки, які були в минулому. Сьогодні ми бачимо продовження тієї нелегкої історії для України», - сказав у коментарі Петро Колодій.

Окрім цього, учасники поминальних заходів перейшли до Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», де на подвір’ї запалили лампадки.

Опісля міський голова Львова Андрій Садовий вирушив на Пагорб слави, що на вул. Пасічній, аби зі своїми синами покладасти квіти та вшанувати жертв війни.

Довідка:

З часу заснування табору Шталаг-328 в ньому утримувалися ув'язнені військовополонені різних національностей - українці, росіяни, євреї, французи, італійці. За всю історію існування концтабору, тут загинуло понад 140 тисяч осіб.

comments powered by HyperComments