У Львова відбулася флеш-теренівка «Алярм! Гурби» (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 16 квітня 2014, 18:29
Сьогодні, 16 квітня, на площі перед Львівським національним університетом ім. І. Франка відбулася теренівка «Алярм! Гурби». Дійство організоване з нагоди проведення всеукраїнської патріотичної теренової гри «Гурби-Антонівці 2014», яку щороку організовує «Молодіжний націоналістичний конгрес» (МНК).
У Львова відбулася флеш-теренівка «Алярм! Гурби» (ФОТО, ВІДЕО)

Театралізована теренівка була проведена у вигляді боїв-вишколів. Учасники – молоді хлопці та відчата в камуфляжах повязували собі на руці червоні та сині стрічки і завданням суперника було їх зірвати під час боротьби стінка на стінку. Відтак молоді бійці вчилися тактиці та прийомам боротьби.

Метою проведення даного дійства є популяризація теренової гри «Гурби – Антонівці», присвячена найбільшому бою між воїнами УПА.та військами НКВС,що відбувся в 1944-му році в лісовому масиві на межі Тернопільської та Рівненської областей. Бій закінчився тактичною перемогою радянських військ та виходом з оточення українських повстанців. 

«Ніхто й подумати не міг, що 70 років по тому Україну знову чекав важкий бій, в якому понад сотня молодих хлопців поклали свої життя. Ми хочемо наголосити, що героїв потрібно пам’ятати та шанувати, але й при тому, завжди потрібно бути напоготові. «Гурби» спроможні  виховати в людині характер та здатність протистояти ворогу» - розповідає координатор, член ЛОО МНК, Сергій Гой.

Довідка:

Найбільше в Україні тренування гра «Гурбі-Антонівці 2014» пройде з 1 - 4 травня у лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Гурби, що у Рівненській області.

Суть теренової гри полягає в тому, що понад 300 її учасників діляться на дві команди (2 куреня, кожен поділяється на сотні, чоти, рої, - так, як і в УПА), які змагаються між собою за прапори одна одної та за кількість «вбитих» гравців суперника.

comments powered by HyperComments