У Львові «Правий сектор» протестував проти вирубки Снопківського парку (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 10 квітня 2014, 19:25
Сьогодні, 10 квітня, під стінами Львівської міської ради активісти «Правого сектору» разом з представниками громадськості провели акцію «Львів має дихати вільно» проти несанкціонованої вирубки дерев у парку Снопківський. В знак протесту учасники акції принесли під міську раду дерев’яні колоди та розпилювали їх бензопилами.
У Львові «Правий сектор» протестував проти вирубки Снопківського парку (ФОТО)

Як стверджує політичний референт "Правого сектора" на Львівщині Віталій Сергатюк, протягом останнього часу у Снопківському парку було вирубано 83 дерева, з яких лише 8 були сухими. За його словами, сьогодні міська влада прикривається актом виданим ще в 2012 році на вирубку 64 дерева у різних ділянках парку, проте вирубку провели чомусь в одному місці. На думку Сергатюка в цьому місці готується майданчик під елітну забудову.

«Львову потрібні зелені легені, а не нові котеджі для можновладців. Чиновники повинні відчути, що вони всього лиш наші найняті працівники, які мають дбати за майно територіальної громади, а не розбазарювати його і залишати нашим нащадках знищену екологію», - каже політичний референт "Правого сектора".

Відтак, активісти вимагають зупинити нищення парку та звільнення чиновників, які видавали відповідні дозволи – директора департаменту містобудування Львівської міськради Андрія Павліва та начальника управління екології і благоустрою Андрія Галушко. Також у парку  бійці «Правого сектору» мають намір створити алею пам’яті Небесної Сотні.

Водночас, як заявив у коментарі журналістам Андрія Галушко, у Снопківському парку були вирубані лише сухі аварійні дерева, які становили небезпеку для відвідувачів. Проте, ці слова у «Правому секторі» назвали нісенітницею

«Жодної санітарної очистки не було, здорові дерева по-злодійськи зрубували та негайно спалювали прямо у парку. Та навіть зрубане дерево – це матеріальна цінність, яка актується і списується, але в жодному випадку не спалюється підпільно. Як тільки ми приїхали рбітники одразу припинили палити і засипали вогонь землею, сказавши що тут була пожежа, яку вони приїхали загасити», - розповідає Віталій Сергатюк.

У свою чергу, під міськраду сьогодні прийшли і мешканці прилеглих до парку вулиць Кримської та Кубанської. Як повідомив їхній представник Михайло Рисик, разом із незаконною вирубкою ще однією проблемою парку є засміченість. Також протягом двох років мешканці прилеглих вулиць добиваються узаконення меж парку. Окрім цього, за його словами, люди не хочуть, аби певні особи на проблемах парку створювали собі піар.

comments powered by HyperComments