У Львові стоматологи протестували проти переходу поліклінік на госпрозрахунок (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 27 березня 2014, 22:09
Сьогодні, 27 березня, працівники комунальних стоматологічних поліклінік Львова вийшли на пікет, вимагаючи не допустити переведення їх закладів на господарський розрахунок. Пікетувальники зібралися під стінами готелю "Дністер", вимагаючи аби до них вийшов міський голова Андрій Садовий, який в цей час брав участь в ІІ Форумі місцевого самоврядування.
У Львові стоматологи протестували проти переходу поліклінік на госпрозрахунок  (ФОТО, ВІДЕО)

Пікетувальники тримали в руках плакати «Великі реформатори стоматології, хто ви?», «STOP необдуманим корупційним рішенням», «Зуби болять не тільки у багатих», «Захищаємо конституційне право на працю», «Не дамо знищити стоматологічні поліклініки Львова».

За словами лікарів, проект реорганізації роботи стоматологічних поліклінік міська влада розробила без їхнього відома. Також, як нагадали учасники пікету, в.о. Президента України Олександр Турчинов підписав закон № 772-VI від 23 лютого, який проголошує мораторій на реорганізацію медичної галузі.

До медиків вийшов директор Департаменту гуманітарної політики Львівської міськради (ЛМР)  Олег Березюк, який запевнив, що ухвала про переведення комунальних поліклінік на госпрозрахунок була знята депутатами з порядку денного сесії міськради як така, що потребує роз’яснень та економічних обґрунтувань.

Проте, коли Березюк заявив, що консультувався зі  стоматологами, коли розроблялась дана ухвала, пікетувальники почали кричати йому «Неправда!» та «Ганьба!». Після цього до пікету вийшов міський голова Андрій Садовий та запропонував обсудити цю проблему разом з працівниками поліклінік завтра у міській раді.

Нагадаємо, стоматологи комунальних поліклінік Львова вже не вперше проводять акції проти переходу на госпрозрахунок.

comments powered by HyperComments