Змагання за міліцейський Олімп: Львівщина вже місяць без начальника управління МВС. Конкурс триває

Борис Недільний  |  Четвер, 27 березня 2014, 00:26
У Львові триває боротьба за посаду головного міліціонера області.
Змагання за міліцейський Олімп: Львівщина вже місяць без начальника управління МВС. Конкурс триває

Слід нагадати – міліцейське міністерство, вочевидь розуміючи всю конфліктність цього питання, вчинило нетрадиційно - 20 березня оголосило відкритий конкурс на посади начальників обласних управлінь міліції в Київській, Львівській, Волинській та Тернопільській областях.

Так от, станом на середу, 26 березня прагнуть охороняти правопорядок Львівщини  аж 15 міліціонерів.  Як повідомляють у МВС, бути начальниками хочуть:  генерал-майор Василь Ільницький, полковник Ярослав Ващишин, полковник Володимир Дитюк, підполковник Олександр Богомолець, а також Станіслав Броневицький, Дмитро Загарія, Михайло Зінько, Рустам Казимов, Назар Козак, Василь Кундик, Михайло Курочка, Любомир Родинюк, Олексій Торопчин та Олександр Вольський.

  До речі, ще один претендент, Віталій Максимов,  запропонував свою кандидатуру на посаду начальника міліції відразу у двох областях – Львівській та Тернопільській.

Всіх цих кандидатів перевіряє кадрова комісія МВС спільно з Люстраційним комітетом.

Львівська міліція на сцені Євромайдану  21 лютого 2014 року

Тим часом симпатії місцевих громадських організацій, яким, до речі, МВС також дозволило вносити свої пропозиції, розділились. Так, 24 березня громадські активісти Львівщини оголосили про висунення узгодженої кандидатури на посаду начальника ГУ МВС у Львівській області – теперішнього керівника управління МВС на Львівській залізниці Володимира Дитюка.

«У Львівській області є зараз не так багато кандидатур, які можуть керувати обласною міліцією», - лаконічно пояснив вибір Дитюка Іван Спринський, лідер громадської організації «Рабів до раю не пускають» та «Автосотні Самооборони». Кандидатура Дитюка визріла шляхом таємного головування представників громадських організацій. Останні оперативно відправили міністру внутрішній справ Авакову петицію, мовляв, ми вже визначились, тож справа за вами.

Однак сьогодні по обіді на конкурсну арену вийшла ще одна кандидатура -   полковника Дмитра Загарії. «Жодним чином не применшуючи заслуг Володимира Дитюка, який достойно пройшов цей відбір, хочемо відзначити, що на нашу думку, цю посаду мав би посісти все ж Дмитро Дмитрович Загарія. Колишній десантник, прекрасний оперативник, людина, яка отримала важке поранення при затриманні особливо небезпечних злочинців, офіцер, який чесно працюючи в оперативних підрозділах наскрізь корумпованої правоохоронної системи, зумів не заплямував себе ЖОДНИМ вчинком, який би дозволив звинуватити його в якійсь політичній заангажованості чи корупційних діяннях», - написав на своїй сторінці у Фейсук президент ГО «Центр «Журналістський правозахист», редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв. Він також відомий як автор цілої низки викривальних матеріалів про життя львівської міліцейської «богеми» та десятків резонансних статей на кримінальну тематику.

«Провівши консультації з низкою нинішніх і колишніх правоохоронців, які на загальну думку є в першу чергу ПРОФЕСІОНАЛАМИ, ми, ініціативна група представників громадських організацій, дійшли до наступного висновку. Ідеальний варіант співпраці на верхівці львівського міліцейського Олімпу міг би виглядати так: Дмитро Загарія – начальник ГУ МВС у Львівській області, Володимир Дитюк – його перший заступник, начальник міського управління міліції – Сергій Зюбаненко», - розставив кадровий пасьянс Савєльєв.

Про спільні консультації між прихильниками Дитюка та Загарії наразі не йдеться.

Зазначимо, що посада керівника ГУ МВС у Львівській області залишається вакантною уже більше місяця. Раніше з’являлися повідомлення, що на цю посаду претендували тодішній заступник голови облради Василь Пісний і заступник начальника ГУ МВС у Львівській області Андрій Карпінець.  І хоч інформація ні першого, ні другого разу не підтвердилась, вона викликала хвилю незадоволення у місцевих активістів Євромайдану.

comments powered by HyperComments