Баскетбол. «Політехніка-Галичина» на виїзді поступилася «Донецьку»

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 25 березня 2014, 20:54
Після серії впевнених домашніх перемог львівський баскетбольний клуб зазнав поразки в гостях у «Донецька». У дуже важкому й напруженому матчі господарі вирвали перемогу з рахунком 79-77.
Баскетбол. «Політехніка-Галичина» на виїзді поступилася «Донецьку»

«Донецьк» – «Політехніка-Галичина» 79-77 (30-15, 13-20, 22-30, 14-12)

Поєдинок між «Політехнікою» та «Донецьком» сміливо можна назвати центральним. Господарі перед грою були на третій сходинці, а гості розташувалися на сьомому місці турнірної таблиці. Також гравці «Галичини» набрали чудову форму і в останній грі досить впевнено розібралися з «Черкаськими Мавпами». «Донецьк» же попередній свій домашній матч програв «Миколаєву». Тому на папері львів’яни мали невеличку, зовсім невеличку перевагу.

Та від початку матчу стало зрозуміло, що господарі налаштовані дуже серйозно на сьогоднішню гру. Донеччани довго не запрягали, а відразу взялися до справи – набирати очки. Корнієнко, Бояркін та Глєбов просто не помічали своїх опонентів. Такий потужний старт від «тигрів» приголомшив «левів», котрі не відразу зрозуміли, що сталося. У результаті за перші 10 хвилин гри господарі собі забезпечили комфортну перевагу в 15 очок.

У другій чверті «зелено-білі» (які у цьому матчі були в зелено-чорній формі) намагалися виправити ситуацію. Більше на паркеті часу провів Ентоні Майлз, що з кожним матчем додає й претендує на роль лідера команди. І не без вдалої гри американського легіонера «Галичина» до середини чверті зуміли скоротити відставання до «-5». Однак завершення було за Максимом Корнієнком. Два блок-шоти та впевнена гра в атаці центрового «тигрів» дозволила його команді відновити двозначну перевагу в рахунку. Під кінець першої половини гри львів’яни все ж таки зуміли скоротити відставання і піти на велику перерву, маючи всього «-8».

У третій чверті команди майже всі десять хвилин йшли на рівних. «Донецьк» за собою вів Максим Корнієнко. У «Галичини» достойно відповідав Ентоні Майлз. Обоє гравців за три чверті набрали понад 20 очок. І хоча команди грали на рівних, все ж під кінець чверті «рівнішими» виявилися гості. Потужна кінцівка від «політехів» на чолі з Майлзом дозволила зрівняти рахунок у матчі – 65-65.

В останній чверті «політехам» вдалося вийти вперед. Та дві помилки, наслідком яких стали перехоплення від «тигрів», дозволили господарям знову вийти вперед. Стомленні Майлз і Корнієнко зникли з поля зору. А їхні партнери просто не могли влучити в кільце. Команди чотири хвилини просто перекидали м’яч туди-сюди. Надзвичайно важливий був результат для обох клубів. Ніхто не хотів наробити помилок. Однак гостям потрібно було зрівнювати рахунок. Зробив це Ярослав Лемик.

У безглуздій ситуації на останніх секундах лідер «Донецька» Корнієнко отримав зовсім не потрібний і для себе останній фол. Лемик чітко виконав штрафні кидки. Здавалося, що командам доведеться зіграти овертайм. Але за 1,7 секунди до фінальної сирени Павло Буренко влучив дальнім кидком. Все, Донецьк святкує перемогу. Та ледь не зіпсував переможний настрій «тигрів» Дмитро Глєбов. Гравець «Донецька» за 1,7 секунди встиг порушити правили на Кольченку під час виконання дальнього кидка. Та Олександр, закинувши перший кидок, не влучив другий… У підсумку 79-77 на користь «Донецька».

Після цієї перемоги «тигри» спокійно можуть догравати регулярний чемпіонат і в плей-офф мати перевагу свого майданчика. «Галичині» ж тепер треба докласти максимум зусиль, щоб позитивно для себе завершити останні матчі проти «Азовмаша» та «Хіміка». Тому що у випадку поразок львів’ян і перемог «Миколаєва», «політехи» ризикують залишитися за мажами плей-офф.

Щодо статистики, то важкий форвард Максим Корнієнко став найкориснішим гравцем поєдинку. Сьогодні «бігмен» відзначився 29 очками, 7 підбираннями та 38 балами РЕ. Плеймейкер «левів» Павло Буренко записав на свій рахунок 9 очок, 9 передач, 6 підбирань, 4 перехоплення та 17 балів РЕ, а головне – реалізував вирішальний кидок.

Окрім Корнієнка та Буренка, в складі «Донецька» варто відзначити Ігоря Бояркіна, на рахунку якого 13 очок і 5 підбирань. 12 очок і 8 підбирань до свого активу заніс Олександр Дробязко.

 Ентоні Майлз приніс «Галичині» 25 очок, а також зібрав 8 відскоків. 11 очок здобув Олександр Кольченко, 9 очок – Сергій Алфьоров, який також 7 разів асистував партнерам.

Фото: сайту БК "Політехніка-Галичина"

comments powered by HyperComments