Футзал. «Енергія» розписала мирову з «Єнакієвцем»

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 25 березня 2014, 15:55
У двадцять четвертому турі футзальної Екстра-ліги львівський клуб вдома приймав лідера чемпіонату «Єнакієвця». Хоча у Львові гості з Донбасу грають не дуже вдало (остання виїзна перемога «Єнакієвця» на майданчику «Енергії» була аж сезону 2003/2004 років), та перемогти господарі не зуміли й у цьому матчі. Після фінальної сирени на табло красувалися дві трійки – 3:3.
Футзал. «Енергія» розписала мирову з «Єнакієвцем»

З огляду на місця команд у турнірній таблиці, можна матч розглядати, як репетицію перед матчами плей-офф. Якщо до кінця чемпіонату нічого не зміниться, то саме між собою команди зустрінуться в 1/2 фіналу.

Якщо «Єнакієвець»  досить впевнено може почувати себе на вершині таблиці, маючи комфортну перевагу в більш, ніж 10 очок над командою, що йде другою. То «Енергії» три пункти після цього поєдинку зовсім не завадили б. Львівський клуб після попередніх трьох нічиїх дещо відстав від «Урагану» та «Локоматива». Та й «Кардинал» не так далеко відстав: -9 очок, однак маючи на дві гри менше.

Розпочали команди з розвідки. Жодна з команд не поспішала розмахуючи шаблями нестися на ворота суперника. Проте відразу було помітно, що господаря бажають цей матч виграти. Львів’яни застосовували високий пресинг. Однак Росю на 5-й хвилині таки вдалося втекти на побачення з Кордашем. Та влучити у ворота «єнакієвець»  не зміг.

Найцікавіше розпочалося у другій половині тайму. Все той же Рось вдруге вискочив сам-на-сам з Володимиром Кардашем. Та й вдруге не зумів поцілити у ворота. Біля протилежних же воріт Рогачов, Легчанов, Павленко та брати Грицини змушували новачка гостей хорватського голкіпера Юкіча не втрачати концентрацію і працювати на повну потужність. Та спрацювало старе футбольне правило… За хвилину до перерви  господарі помилилися на своїй половині, Разуванов моментально з ауту зробив передачу на Свиридова, і Богдан в дотик увігнав м’яч ударом у нижній кут воріт. На перерву переможцями пішли гравці «Єнакієвця».

Щоб відігратися гравцям «Енергії» вистачило 24 секунди другого тайму. Якщо перший удар Рогачова з лінії штрафного Юкіч відбив, то на добиванні першим опинився Легчанова, якому рикошет допоміг перекинути Юкіча і відновити status quo. Після того, як впродовж  трьох останніх матчів «Енергія» забивала виключно граючи з п’ятим польовим, львів’яни, нарешті, змогли вразити ворота суперника, граючи «чотири на чотири».

Ближче до середини другого тайму команди знову обмінялися голами. Спочатку невдало зіграв Кардаш, відбивши удар Скорого прямісінько на ногу Хурсову. Останньому лишалося лише відправити круглого в сітку. А вже за дві хвилини помилився і Юкіч. Після прострілу з кутового, хорватський голкіпер не зумів зафіксувати м’яч у руках. Першим на нічийному м’ячі опинився Михайло Грицина, який вдруге зрівняв рахунок.

Рівним рахунок протримався також не довго. Нестерук результативно замкнув дальню стійку і втретє вивів «Єнакієвець» вперед. Відігратися господарі зуміли вже під закінчення матчу. Гості вшосте порушили правила. І Легчанов упевнено реалізував дабл-пенальті.

Більше забитих м’ячів вболівальники не побачили. Матч так і закінчився з рахунком 3:3. Після цієї гри «Єнакієвець» залишився на першій сходинці таблиці, а «Енергія» – на четвертій. В активі львів’ян 29 очок.

«Енергія» ( Львів) – «Єнакієвець» (Єнакієве ) 3:3

«Енергія»: Володимир Кардаш - Валерій Легчанов , Дмитро Бондар , Євген Рогачов , Максим Павленко - Михайло Грицина , Микола Грицина , Степан Струк , Тарас Кузь - Сергій Коваль , Владислав Мазур

«Єнакієвець»: Іво Юкіч - Віталій Скорий , Ромаріо , Тіагу , Олександр Хурсов - Артем Рось , Богдан Свиридов , Володимир Разуванов , Денис Овсянніков - Віталій Нестерук , В’ячеслав Чуднов

Голи: Легчанов, 21, 37, Михайло Грицина , 28 – Свиридов, 19, Хурсов, 26, Нестерук, 30

Попередження: Бондар, 16 – Рось, 30, Чуднов, 33

Фото: sport.ua

comments powered by HyperComments