Прощавай, зброє! У Львові здають незареєстровані вогнепали

Борис Недільний  |  Неділя, 23 березня 2014, 18:59
Львівським правоохоронцям повертають їхню ж зброю.
Прощавай, зброє!  У Львові здають незареєстровані вогнепали

Щоправда, наразі це явище масовим не назвеш, проте воно може перерости у тенденцію.

Так, учора до чергової частини міліції лінійного відділу на станції Львів надійшов анонімний дзвінок. Як повідомляє прес-служба  УМВС України на Львівській залізниці, чоловік, який не захотів назвати своє ім'я та прізвище, повідомив, що на трамвайній зупинці неподалік залізничного вокзалу лежить пакет зі зброєю.

«На місце події негайно була направлена слідчо-оперативна група. На кінцевій трамвайній зупинці «Залізничний вокзал», біля входу до диспетчерського пункту правоохоронці виявили пакет, в якому перебувала вогнепальна зброя. Правоохоронці вилучили з місця події два пістолети Макарова», - зазначив начальник Управління МВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк.

Як з’ясували в процесі слідства транспортні міліціонери, знайдені пістолети Макарова були викрадені з Франківського райвідділу міліції м. Львова.

Відтак, правоохоронці учора зробили доволі таки голослівну заяву: зброя, викрадена у «Ніч гніву» з райвідділів Львова повертається до міліції.

Нагадаємо, у ніч на 19 лютого люди у масках, переважно молодь, вийшли на вулиці міста та розтрощили приміщення райвідділів міліції, прокуратури та СБУ, забравши із собою зброю та понівечивши документацію та офісне начиння.

Проте два пістолети – це крапля в морі. Адже за різними підрахунками експертів, з райвідділків міліції було викрадено від півтори до двох тисяч одиниць зброї. Де вона зараз перебуває, правоохоронці знизують плечима. Неодноразово про небезпеку для Львова через несанкціоноване володіння зброєю заявляв і мер міста Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments