На Львівщині народилась перша дитина татар-біженців з Криму

Валерій Шмаков  |  Субота, 22 березня 2014, 22:30
14 березня у Дрогобицькому пологовому будинку, що на Львівщині, мати двох дітей, яка є біженкою з Криму, народила дівчинку. Це є перше у Львівській області новонароджене немовля кримських татар, які змушені були залишити Крим через загрозу воєнних дій. Про це сьогодні, 22 березня, під час зустрічі з представниками Меджлісу кримських татар повідомила Голова Львівської ОДА Ірина Сех.
На Львівщині народилась перша дитина татар-біженців з Криму

За її словами, зараз ще 2 жінки, які приїхали з Криму, перебувають під наглядом лікарів на останніх місяцях вагітності.

Окрім цього, ще 6 жінок з Криму стали на облік в жіночі консультації у зв’язку з вагітністю. Також, за сім’ями, у складі яких є немовлята, закріплені перинатальні служби.

Як запевнила Ірина Сех, для всіх прибулих з Криму сімей організоване медичне обстеження у лікувальних закладах. Зокрема, три кримські сімї, у тому числі двоє дітей уже завершили лікування у стаціонарах.

За її словами, сьогодні на Львівщину перебираються з Криму в основному сімї з дітьми, тож  саме вони потребують посиленої уваги.

«Тому при поселенні кримських сімей питання належних умов проживання, харчування, медобслуговування, надання можливості продовження навчання в школах та перебування дітей в садочках вирішується зазвичай одразу», - зазначила Ірина Сех.

Зокрема, на даний момент, майже 60 дітей з Криму навчається в загальноосвітніх та спеціалізованих школах Львівської області, а 9 дітей відвідують дошкільні установи.

Нагадаємо, Львівщина продовжує приймати та надавати тимчасове житло мешканцям Криму, допоки на півострові зберігається напружена ситуація. Також місто Лева активно запрошує до себе  гостювати співгромадян з Півдня та Сходу країни

comments powered by HyperComments