"Небесну сотню" вшанують у книзі-реквіємі

Наталі Істоміна  |  Четвер, 20 березня 2014, 22:50
Невдовзі "Небесну сотню" вшанують у книзі, яка побачить світ 29 березня і буде презентована в Львівській філармонії. Над нею працюють журналісти, які з моменту кривавих розстрілів шукають інформацію про кожного з "Небесної сотні". Всі дані будуть упорядковані у майбутній книзі.
"Небесну сотню" вшанують у книзі-реквіємі

 Про це сьогодні стало відомо на прес-конференції, де автор ідеї та упорядник видання, керівник ГО «Центр соціальних проектів «Хочу жити» Роман Савчак повідомив про свої наміри. Початковий тираж налічуватиме 1 тисячу примірників. Книгу роздаватимуть безкоштовно всім охочим.

Майбутнє видання є першою спробою зібрати та упорядкувати інформацію про загиблих. Зараз є багато неточностей, тому активісти вирішили працювати над таким проектом.

«Під час роботи ми зіткнулися з проблемою – немає всіх фотографій, елементарних даних про героїв. Тому почали серйозну пошукову роботу. Для цього налагодили контакти із селищними радами, адміністраціями тих регіонів, де жили наші герої. Цей проект об’єднав багато цікавих, благородних людей по всій Україні: з Одеси, Дніпропетровська, Львова, Києва», – зазначив Роман Савчак.

Видання подадуть до друку вже в понеділок. Поки що активісти очікують відповіді на офіційний запит від Міністерства охорони здоров’я щодо точної кількості загиблих. Окрім біографічних даних, воно міститиме поезії, присвячені "Небесній сотні". За словами упорядника, особливість книги полягатиме в тому, що її герої звичайні люди, які віддали своє життя за державу.

«Сторінка книги формується з двох частин. У верхній буде плакат з портретом героя та його основна інформація, а в нижній – біографічна довідка. Над фото позначено, з якого регіону людина. Ми це зробили, щоб показати, у Києві були люди не лише із Заходу. На Майдані померли і герої із Криму, Донецька, Києва. Також ми робимо акцент на вік. До "Небесної сотні" входять люди різного віку – від 16 до 83 років», – розповів Роман Савчак.

Книга побачить світ у значно більшому накладі через місяць, після того як вся інформація буде перевірена. Упорядники книги співпрацювали з сільськими та районними радами за місцем проживання загиблих активістів.

Під час концерту-реквієму «Слава Небесній сотні», крім презентації видання, відбудеться і виставка плакатів з фотографіями героїв. У майбутньому буде створена відео-розповідь про кожного з них.

Проект є некомерційним і фінансується з пожертв. Орієнтовна вартість видань становить 10-15 тисяч гривень. Багато людей працювали над проектом безкоштовно.

Фото: argumentua.com

comments powered by HyperComments