Сергій Дорофєєв розповів про фізику телеведучого на прикладі Ющенка

Наталі Істоміна  |  Вівторок, 18 березня 2014, 21:49
Нещодавно в Українському католицькому університеті провів майстер-клас відомий телеведучий Сергій Дорофєєв. Журналіст розповів львівським студентам про тонкощі телевізійного інтерв'ю і фізику ведучого на прикладі бесіди з Віктором Ющенком.
Сергій Дорофєєв розповів про фізику телеведучого на прикладі Ющенка

Сергій Дорофєєв - ведучий авторської програми «Портрети» на 5-ому каналі, керівник і ведучий ток-шоу «Вибір», телевізійної програми «Вибір +».

 Сергій Олегович, розповідаючи, як зробити добре інтерв’ю, закликав студентів уважно слухати, що каже співрозмовник. «Вмійте слухати і розпізнавати, чого він не говорить, як він говорить. Все це дуже важлива інформація» - наголосив журналіст.

Сергій Дорофєєв також розповів, як слід діяти в ситуації, коли високопосадовець просить надіслати запитання перед інтерв’ю. «Я рекомендую завчасно писати питання, але при цьому не робити з них самоціль. Що робити, якщо чиновник просить прислати йому запитання? Прекрасно, надсилайте. Але надсилайте не запитання, а тезиси. Скільки я працюю жоден чиновник навіть у найдорожчому галстуку і золотих запонках на його не менше дорогій сорочці не просив надіслати йому запитання. 9 із 10 це так формулюють, але я завжди надсилаю тезиси. Це список тем, які будуть підніматися. Так ви надсилаєте не готове полотно, а фарби, які використовуватимете. Ви не присилаєте тезиси в тому порядку, в якому будете використовувати їх в ефірі. Так вас ніхто просити не буде. Використайте наприклад 12 запитань, а пришліть 18. Так герой не зможе вивчити відповіді» - радить телеведучий.

Про фізику телеведучого Дорофєєв розповів на прикладі інтерв'ю з колишнім президентом В. Ющенком. «Віктор Андрійович дуже імпозантний чоловік. Він ефектний і вміє себе презентувати. При цьому всьому Віктор Андрійович прийшов на інтерв'ю себе показати. В студії знаходились я, оператори і колишній президент. Він привітався з аудиторією, якої не було» - розповідає журналіст.

Сергій Дорофєєв зазначає, що після привітання з Ющенком з відсутньою аудиторією він зрозумів, що той працюватиме на телеаудиторію. «Він сів за стіл і розвернувся до камери. Я розумію, що його потрібно повернути до себе. Яким способом?  Віктор Андрійович завжди любив і любить цифри. Пробую через цифри і починаю говорити про ВВП. Дивно, три хвилини перед інтерв'ю, а ми розмовляємо про ВВП. В результаті я не помилився» - поділився журналістською хитрістю ведучий.

Він також розповів, що коли ставив питання про ВВП, малював якісь схеми і одночасно аркушик паперу з ручкою притягував якомога ближче до себе. Метою цього було притягнути людину до себе. Ось така  є фізика телеведучого в інтерпретації  Сергія Дорофєєва.

Фото: Український католицький університет

comments powered by HyperComments