Львівські музиканти вимагають відставки ректора ЛНМА Ігоря Пилатюка

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 17 березня 2014, 18:06
Понад 170 львівських музикантів вимагають негайної відставки Ігоря Пилатюка з посади ректора Львівської національної музичної академії ім М.Лисенка. Про це сказано на сторінці львівського Євромайдану у Фейсбук.
Львівські музиканти вимагають відставки ректора ЛНМА Ігоря Пилатюка

«Нечиста на руку людина, що працювала на Януковича, не має морального права надалі очолювати Львівську національну музичну академію», - кажуть музиканти.

Відтак, з викладачів та студентів ЛНМА створено ініціативну групу, яка планує найближчим часом провести акцію протесту з вимогою відставки Ігоря Пилатюка та обрання нового ректора.

«Завдяки протестові понад 170 львівських музикантів удалося не допустити блюзнірства: колишня довірена особа Януковича, неодноразово звинувачений у корупції Ігор Пилатюк не диригуватиме на концерті пам’яті Небесної Сотні. Однак на цьому музиканти зупинятись не планують: вони вимагають негайної відставки Пилатюка з посади ректора Львівської національної музичної академії», - йдеться у повідомленні.

«Перед першим та другим турами виборів Президента України 2004 року Ігор Пилатюк був довіреною особою провладного кандидата Віктора Януковича. Згодом, коли почалась Помаранчева революція, публічно зрікся співпраці з Януковичем та демонстративно з’їздив на Майдан».

Проте, як запевняють члени ініціативної групи, його стрімка наукова кар’єра стала можливою саме завдяки сприянню влади, зокрема міністрів Юрія Богуцького та Михайла Кулиняка. Свою дисертацію ректор написав і захистив у рекордно короткий термін. 

Учасники ініціативної групи закликають студентів і викладачів ЛНМА подолати страх, який призвів до п’ятнадцятирічного панування Ігоря Пилатюка в академії, та долучитись до відкритого протесту проти ректора. Також вони закликають ЗМІ звернути увагу на події в академії, зокрема на тиск, який Ігор Пилатюк начебто чинить на студентів і співробітників. 

comments powered by HyperComments