Торговці Львова збунтувались. У рейдерстві звинуватили «свободівця» та адміністрацію ринків

Борис Недільний  |  Четвер, 6 березня 2014, 12:26
Проти поборів повстали представники львівських ринків.
Торговці Львова збунтувались. У рейдерстві звинуватили «свободівця» та адміністрацію ринків

Конфлікт між торговцями та адміністраціями базарів триває вже другий тиждень. Сьогодні ж протестуючі прийшли під стіни Ратуші звинуватити у рейдерстві секретаря Львівської міської ради (ЛМР), «свободівця» Василя Павлюка та домагатися переведення місцевих ринків на комунальний баланс. У пікеті взяли участь підприємці ринків «Привокзальний», «Торпедо», ТзОВ «Підприємці Торпедо», Краківського ринку.

Що важливо - на четвер була запланована сесія ЛМР, проте з невідомих причин вона не відбулась. На інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради досі висить порядок пленарного засідання на сьогодні. Варто зазначити, що більшість депкорпусу Львівської міськради становлять представники «Свободи».

Ніхто з народних обранців до народу не вийшов, проте з’явився міський голова, який заявив, що підтримує вимоги людей та готовий ініціювати проведення місцевих виборів. «Треба негайно проводити в Україні позачергові вибори до місцевих органів влади та до Верховної Ради. Мають прийти депутати, яким громада буде довіряти. Тому що якщо довіри немає – нема що робити», - констатував Андрій Садовий.

Торговці вийшли з плакатами: «Всі ринки Львова – у комунальну власність!», «Гроші в казну міста, а не в кишеню посередника!», «Павлюк, як прокуратор – рук не вмиєш!».

Відтак, підприємці звернулись до Львівської міськради з вимогою навести лад на місцевих базарах: «Майдан триває! На львівських ринках панує кримінал. Усе "кришують" міліція та прокуратура. Сотні відкритих за заявами підприємців кримінальних справ покрились пилюкою десятиріч у дорогих у прямому і переносному значенні прокурорських і міліцейських кабінетах.

А що ж власне підприємці? Спочатку з нас зібрали кошти на будівництво торгових приміщень для нас. Потім усі можливі ТзОВ оголосили своїми і зобов'язали нас орендувати наші ж приміщення. Далі почала рости оренда – апетити ставали все більші і більші. Часто сплату оренди почали вимагати на кілька років наперед структури, що не мають жодного документального підтвердження і прав на землю львівської громади. Так більше бути не може!!», - йдеться у зверненні торговців.

Так, серед їх вимог - аудит всіх сплачених підприємцями львівських ринків коштів за останні декілька років до міського бюджету. Надалі - повної прозорості використання сплачених підприємцями коштів до міського бюджету. Окрім того, підприємці чекають від ЛМР згоди на створення робочих груп з представників підприємців кожного ринку, представників Львівської міськради та правоохоронних органів для вирішення нагальних питань по ринках.

«Ринки мають стати або комунальними або управлятися колективними підприємствами і працювати на користь львівської громади-власника. Ринки мають стати справжніми ринками відповідно до вимог закону. Адміністрації, єдина функція яких рекет, побори, збір ніким не облікованих зарплат самим собі, мають стати дореволюційним минулим вже сьогодні. Будь-яка конфліктна ситуація на ринках Львова має вирішуватися за участі підприємницьких профспілок, не підконтрольних адміністраціям ринків. Досить красти сплачені нами гроші у громади міста!», – заявляють обурені підприємці.

Що цікаво – до їх пікету долучилися львівські стоматологи -  працівники 3-ї та 4-ї комунальних стоматологічних поліклінік Львова. Вони виступили проти керівника міського управління охорони здоров'я Володимира Зуба. Окрім того, стоматологи виступили проти переведення державних стоматологічних поліклінік на госпрозрахунок, оскільки вважають це утопією.

comments powered by HyperComments