На львівському Євромайдані представили нового очільника області Ірину Сех (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 4 березня 2014, 23:30
Сьогодні ввечері Львівщині представили нового голову облдержадміністрації Ірину Сех. Та церемонія представлення відбулась не в сесійному залі обласної ради, як зазвичай, а вперше – на Львівському Євромайдані. Представити нового керівника державної влади області приїхав віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич.
На львівському Євромайдані представили нового очільника області Ірину Сех (ФОТО, ВІДЕО)

Перед початком віча на львівському Майдані відбувся міжконфесійний молебень за єдність та мир в Україні. В цей час на площі зібралось декілька тисяч осіб. За непідтвердженою інформацією, ВО «Свобода» до церемонії представлення спеціально звезла своїх прихильників з сіл та райцентрів, аби ті забезпечили підтримку новому голові. Водночас, багатьом здалося дивним, що навіть священики після молебеню у своїх промовах зі сцени побажали успіхів новому очільнику області.

Одразу після того слово взяв голова Львівської облради Петро Колодій, який наче між іншим нагадав, що сьогодні, після перемоги революції, ми переживаємо наступний етап боротьби, коли після узурпатора Януковича свої руки до України намагається простягати інший узурпатор – Путін. Та за словами Колодія, і з цим зовнішнім ворогом ми готові боротися.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після цього виступив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич, який зачитав зі сцени указ в.о. Президента України, голови  Верховної Ради Олександра Турчинова від 2 березня 2014 року про звільнення Олега Сала з посади голови Львівської ОДА. Публіка на Майдані одразу зустріла почуте оплесками та схвальними вигуками. Іншим указом № 212/2014, головою Львівської ОДА було призначено "свободівку"  Ірину Сех.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрім цього, віце-прем’єр закликав всіх зараз бути як ніколи консолідованими для того, щоб зберегти державу. За його словами, сьогодні українці потребують порозуміння між громадянським суспільством і владою.

«В суспільстві сьогодні слід забути про міжпартійні, міжконфесійні і міжетнічні непорозуміння. Та й владі слід відсунути на задній план ті непорозуміння, які можна назвати перетягуванням ковдри. Тому що ще в такому складному стані як сьогодні, Українська держава за всі роки незалежності не перебувала. Країна в економічному сенсі напівзруйнована – скарбниця порожня, розгул корупції, повне невдоволення системою державної влади», - констатував Олександр Сич.

Незважаючи на це, сьогодні, за словами віце-прем’єра, замість того, аби в першу чергу подумати про соціально незахищених і знедолених, про бюджетних працівників, нова влада змушена вигрібати останні крихти з бюджету для того щоб хоч якось посилити і забезпечити українську армію.

«Адже наша армія протягом останніх 3-5 років цілеспрямовано знищувалася, а сьогодні хто як не вона стане на захист наших кордонів?», - зазначив Олександр Сич.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У своєму виступі новий губернатор Ірина Сех також акцентувала на тому, що сьогодні як ніколи існує загроза державності України. Тож за її словами, як і раніше, українці мають бути разом. Адже саме з гаслом «Разом – сила» ми вперше виходили на наші майдани.

«Минуло більше місяця, коли я була на цьому львівському Майдані. Ніби місяць, а здається – минула вічність. Тоді ми разом переживали за наших хлопців, які замерзають в Києві. А сьогодні ми думаємо, як їх полікувати, відправити за кордон, як допомогти їхнім сім’ям. Тоді на львівській стіні пам’яті було лише 4 портрети, а сьогодні на цій стіні немає місця.  Тоді ми запитували себе  - коли буде кінець. Сьогодні на українській землі немає Януковича. Ми тішимось, що кров наших хлопців пролита недаремно. Але біля наших воріт, всупереч нашій волі і сподіванням став новий агресор, який не змирився з нашим мирним супротивом режиму», - констатувала Ірина Сех.

В цей час з одної сторони натовпу, який слухав виступ губернатора, почали лунати вигуки  «Ганьба!». Однак, тривало це недовго, оскільки невідомі протестанти змушені були переключитися на словесну суперечку з прихильниками ВО «Свобода», яким не сподобалась така ініціатива. Як пізніше стало відомо, протестні настрої у людей викликало те, що кандидатура Ірини Сех на посаду голови Львівської ОДА не пройшла погодження з громадою.

Водночас, як пізніше повідомила журналістам Ірина Сех, вона не бачила, хто саме кричав їй «Ганьба!», але запевнила, що готова до діалогу зі всіма. Також, як додала Сех, сьогодні для того, аби зберегти єдину, соборну Україну українці мають відродити довіру до нової народної влади.

«Я щодня йду по колишній вулиці Інститутській. Зараз вона вулиця Небесної Сотні. Я минаю ті свічки, ті гори квітів і розумію, що повинна бути як ніколи безкомпромісна до тих, які не хочуть добра для держави Україна. До тих, хто хоче красти та говорить неправду», - сказала вона.

comments powered by HyperComments