Львівські високопосадовці намагаються реєструвати майно на підставних осіб

Наталі Істоміна  |  Середа, 26 лютого 2014, 01:37
Львівські високопосадовці намагаються перереєструвати своє майно на підставних осіб, користуючись нестабільною ситуацією в країні. Про це розповів Олексій Дегтяренко, голова громадської організації «Громадський актив Львова» під час двогодинного марафону у Львівському прес-клубі.
Львівські високопосадовці намагаються реєструвати майно на підставних осіб

    Олексій Дегтяренко розповів, що отримана інформація від небайдужих державних реєстраторів про те, що за вказівкою керівництва Головного управління юстиції у Львівській області будуть відбуватися дії з перереєстрації права власності з колишніх очільників Львівщини та з їхніх родичів на підставних осіб. З метою не допустити протиправної перереєстрації права власності була створена Громадська рада і, відповідно, Громадська рада попросила представників юстиції, щоб її було допущено для перевірки ведення Державного реєстру. Також було висунуто прохання, щоб Самооборона, яка зараз діє у Львові, взяла під контроль обласне управління юстиції, щоб не було жодних провокаційних дій тій. Адже можуть бути знищені реєстраційні сервери і потім все буде дуже важко відновити.

    «Це вдалося взяти під контроль. Все відбувалося в рамках чинного законодавства. Жодних провокативних дій не було, хоча було багато гарячих голів, які були незадоволені ще й до того. Ми всі жили в державі, де слово керівника важило більше, ніж норма закону, який хотів, відповідно, зі своєї сторони розбиратися. Була проведена робоча нарада. На наш подив, при обласному управлінні юстиції не була створена Громадська рада, як це передбачається постановою Кабінету Міністрів ще 2010 року. Тобто, цей орган, фактично, ніхто дотепер зі сторони громадськості не контролював» - зазначив голова громадської організації.

    Олексій Дегтяренко  розповів, що почала роботу група за участі представників громадськості і вже є перші результати. Ця інформація ще буде перевірятися, але згідно даних Державного реєстру, родичі нашого колишнього губернатора встигли декілька днів назад перереєструвати право власності на родичів одного з його колишніх заступників по правоохоронній діяльності. Я думаю, що всі ці особи не зможуть протиправно реєструвати майно.

Фото: Клуб Ділових Людей

 

 

comments powered by HyperComments