Є пропозиції створити постійно діюче віче з учасників Євромайдану

Наталі Істоміна  |  Середа, 26 лютого 2014, 01:34
Є пропозиції створити постійно діюче віче з учасників Євромайдану. Про це розповів Степан Франко, член Товариства колишніх політичних в'язнів Львівщини під час двогодинного марафону у Львівському прес-клубі.
Є пропозиції створити постійно діюче віче з учасників Євромайдану

    Степан Франко нещодавно повернувся з майдану з Києва і розповів, що там відчуття перемоги немає. Є відчуття того, що це серйозний крок до перемоги. «Люди навчені 2004 роком. Велика різниця у ставленні  людей до цих подій. Змінено відношення навіть у Центральній і Північній Україні» - розповів п.Степан.

    Модератор марафону зазначив, що Голова Верховної Ради заявив, що Майдан свою справу зробив і може розходитися (ведучий). Гість заходу прокоментував це відверто і достатньо радикально: «То сказав голова Верховної Ради і він може говорити це до дзеркала. А людей це не влаштовує і вони з цим не погодяться.»

    Більшість людей на Майдані, які відбули страшні часи, не підуть, поки не переконаються, що  назад немає дороги чиновникам і депутатам. На майдані немає ні опозиції, ні влади.

    «Є пропозиція створити на основі тих хлопців з Майдану законодавчо оформити віче, яке раз на рік збиратиметься і даватиме оцінку і мало правові підстави гнати в шию тих, про кого буде інформація про їхні темні справи. Я думаю, що Майдан зможе це зробити. Не виключено, що вони прийдуть у ВР і змусять довести до логічного завершення те, що вони почали» - висловлює надію Степан Франко.

    Член Товариства колишніх політв’язнів розділяє думку більшості суспільства про те, що  логічним завершенням є повна заміна всіх облич, які є зараз в при владі. «Індикаторами, які пильнуватимуть процес мають бути представники від Майдану. Вони повинні мати доступ до всіх засідань. Повинен бути представник від громадськості, бо вони вирішують між собою одне, а на сесії оголошують інше. Була інформація про те, що вже продаються місця і посади» - вважає Степан Франко.

Фото: tsn.ua 

 

 

comments powered by HyperComments