На марші вільних людей у Львові вимагали продовження революції (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 25 лютого 2014, 23:39
У Львові пройшов Марш вільних людей під гаслом «Владу – мільйонам, а не мільйонерам». Близько трьохсот осіб пройшли колоною від пам’ятнику І.Франку до Львівської ОДА, де й провели мітинг. Захід організували активісти обєднання «Автономний опір».
На марші вільних людей у Львові вимагали продовження революції (ФОТО)

Своїм маршем активісти хотіли підкреслити, що революція в нашій державі ще не завершилась, відтак вони вимагали провести люстрацію, звільнити всіх політв’язнів, покарати винних у вбивствах мітингувальників, розпустити спецпідрозділ «Беркут» та ввести народовладдя.

«Наша революція не закінчена, вона тільки починається. Революція – це не подія, це процес. Процес зміни суспільної свідомості, суспільно-економічних відносин та нашої моралі. І сьогодні українці мають зробити висновки з поразки Помаранчевої революції 2004-2005 року. Адже це була саме поразка», - кажуть активісти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За їхніми словами, аби не допуститися попередніх помилок, сьогодні потрібно децентралізувати державу, передавати владу в руки місцевого самоврядування, аби люди обирали владу в себе на місцях.

«Тільки так ми зможемо  допустити, щоб бандити не лізли до корита. Ми повинні зробити так, щоб був механізм відкликання депутатів, бо коли вони обираються на 5 років, вони відчувають свою безкарність», - кажуть протестувальники.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також за словами автономів, сьогодні необхідно зробити повну люстрацію влади. Зокрема, активісти висловили небажання бачити президентом України Юлію Тимошенко, чи прокурором Олега Махніцького.

«Потрібно щоб при владі були люди від народу, від майдану, ті які були з нами від початку і до кінця», - кажуть вони.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наступною вимогою протестувальників було створення народної ради виключно з представників громадських діячів та активістів з народу.

«Жодних політичних партій, депутатів та чиновників. А якщо нові люди приходять на певні посади, вони повинні приходити на майдан, розповідати про себе і ми за них голосуватимем», - кажуть активісти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також учасники маршу виступаюь за легалізацію вогнепальної зброї для громадян, адже сьогодні, за їхніми словами, завдяки цьому в країнах ЄС та США де значно менший рівень криміналу.

«А в Україні кожен бандит, міліціонер чи ті тушка має зброю і вже доказав, що готовий по нас стріляти. Ми звичайні громадяни, які її не маємо і не можемо захищати свої права. Переконані, що якби у нас була зброя і ми з нею вийшли б на Майдан, Янукович би зійшов одразу», - переконані автономи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водночас, як зазначив присутній на мітингу керівник фракції ВО “Свобода” у Львівській облраді  Андрій Холявка, сьогодні, коли Україна є на межі дефолту, найгіршим варіантом для нас є анархія, втрата керованості та поява отаманщини. Тобто, коли група невідомих людей оголошує себе легітимною народною радою.

«Сьогодні є шанс примазатись до революції певній групі анархістів, яких не було на барикадах. Зараз важливо зберегти керованість, запобігти анархії, відновити революційний правопорядок та відсторонити від влади одіозних чиновників та запровадити люстрацію. Ну і звичайно, без націоналізації власності олігархів не обійдеться», - каже свободівець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, раніше представники Автономного опору неодноразово конфліктували із партією ВО «Свобода», іноді доходило навіть до силових сутичок.

Також, під час мітингу невідомий чоловік, який брав участь в марші, навмисне облив водою фотоапарат в руках голови прес-служби Львівської облради Уляни Флишко. За його поясненням, він це зробив тому, що не хотів аби його знимкували. Після цього чоловік одягнув на обличчя маску та зник в невідомому напрямку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Згодом, представник Автономного опору Зенон Дашак заявив журналістам, що вперше бачить цього чоловіка і він не належть до їхьої організації.

comments powered by HyperComments