Люстрація та відкритість: Львівські активісти впевнені, що боротьба ще не завершена

Борис Недільний  |  Понеділок, 24 лютого 2014, 17:31
«Комітет Майдану Львівщини сьогодні виступає за повне перезавантаження влади.
Люстрація та відкритість: Львівські активісти впевнені, що боротьба ще не завершена

Закликаємо Верховну Раду України невідкладно прийняти рішення про проведення дострокових виборів Верховної Ради України та усіх депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів». Заяву такого змісту сьогодні оприлюднили майданівці Львівщини.

Так, переконані місцеві активісти, боротьба із режимом Януковича  ще не завершена. Відтак, Львів продовжує підтримувати столичний Майдан, відправляти туди добровольців та активно брати участь у структурі Самооборони.  Що ж до локальних перемін, то активісти вимагають негайної люстрації і лавах місцевих правоохоронців та військових.

«Ми вимагаємо від керівництва Західного територіального командування (ТРК)  внутрішніх військ, та Львівського батальйону міліції особливого призначення «Беркут» разом із заявами про відставку оприлюднити списки особового складу, який був відряджений до Києва упродовж листопада 2013 – лютого 2014 року та відповідні розпорядчі документи, що це засвідчують. Вимагаємо заяви на відставку від керівництва прокуратури та керівників районних прокуратур, Західного ТРК внутрішніх військ, Львівського батальйону міліції особливого призначення «Беркут», Служби Безпеки України у Львівській області, Головного управління внутрішніх справ України у Львівській області, оприлюднити в межах 48 годин, а саме 14 год. 00 хв. 26 лютого 2014 року на офіційних своїх сайтах та передати їх у відкриті ЗМІ. Якщо цього не відбудеться, це означатиме що всі офіцери повністю втратили людську гідність та офіцерську честь», - йдеться у заяві Комітету Майдану.

Активісти також вимагають від Верховної Ради та опозиційних політиків відмовитися від практики призначати на посади осіб за квотним принципом політичних середовищ при формуванні усієї вертикалі влади в Україні.

Окрім того, у Львові наполягають, аби було створено люстраційний орган виключно з громадських активістів, котрі проявили себе під час акцій Майдану на загальнонаціональному та регіональному рівнях.

comments powered by HyperComments