Львівські правоохоронці перейшли на бік людей (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО)

Остап Нетахата  |  П'ятниця, 21 лютого 2014, 03:51
Працівники правоохоронних органів Львівщини та армія офіційно перейшли на бік народу. Окрім заяв, керівники силових структур та армії підписали спільну заяву з Головою обласної ради Петром Колодієм. Таким чином визнавши підпорядкованість раді Львівщини.
Львівські правоохоронці  перейшли на бік людей  (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО)

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук журналіст Вахтанг Кіпіані. «МВС, СБУ, прокуратура і армія, дислокована на Львівщині, стали на бік Майдану і фактично визнали зверхність обласної влади. Не самі - їх до цього примусив народ», – написав у своєму повідомленні Кіпіані.

Окрім цього, на львівський Євромайдан завітав екс-очільник МВС Юрій Луценко, лідер «Третьої української республіки». Метою його приїзду до столиці Галичини було зібрати чинних та колишніх працівників правоохоронних органів для захисту київського Майдану.

"На війні як на війні. Два дні тому на Майдані з'явилася невелика кількість зброї. І тільки тому "Беркут" зупинився за 50 метрів від сцени. Вони зупинилися, бо дізналися, що в нас є зброя. Тільки тому, що з'явився "вогнепал", вони зупинилися і матом посилали своїх начальників, які наказували їм наступати", – сказав Луценко.

Після заклику Юрій Луценко повідомив, що чоловіки, які виявили бажання їхати на Київ, можуть приєднатися до автоколони. Виїзд відбувся о 22.00. Зброю використовувати на Майдані, зазначив екс-міністр внутрішніх справ, будуть не для нападу, а лише для захисту.

У своєму коментарі керівник львівського «Беркуту» Ростислав Пацеляк наголосив, що його підопічні не будуть виконувати злочинних наказів. Також він запевнив, що працівники спецпідрозділу будуть захищати народ України.

Додамо, що на цей час на бік народу вже перейшли правоохоронці  Волині, Івано-Франківщини, Закарпаття та Полтавщини. Черкаські силовики оголосили про перехід на сторону людей, але увечері 20 лютого відкрили вогонь по активістах, які блокували виїзд на Київ [- йдеться про збройний напад на черкаських активістів, які блокували дамбу. Є свідчення, що  людей атакували бійці "Беркуту" з Харкова].

Скрін зі сторінки Вахтанга Кіпіані у Фейсбук

Відео «5 канал»

Фото: Роман Балук "ZIK"

comments powered by HyperComments