Як Львівська облрада вчергове не змогла відставити Олега Сала (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 18 лютого 2014, 20:45
Сьогодні, 18 лютого, Львівська обласна рада повторно висловила недовіру голові Львівської ОДА Олегові Салу. Проте, для відставки губернатора забракло шістьох голосів. Як відомо, раніше обласна рада вже висловлювала недовіру Олегу Салу в листопаді 2013 року.
Як Львівська облрада вчергове не змогла відставити Олега Сала (ФОТО)

Хоч на сьогоднішню сесію зареєструвався вже 81 депутат (проти 77 на минулій сесії), проте перше розчарування опозиціонерів чекало вже з самого ранку. Зокрема, першим питанням порядку денного депутати планували заслухати звіт голови адміністрації Олега Сала про здійснення Львівської ОДА у 2013 році делегованих Львівською обласною радою повноважень. Проте, як повідомив голова облради Петро Колодій, губернатор Львівщини перебуває у відрядженні в Києві, тож замість нього доповідатиме його перший заступник Олексій Строчило.

Це викликало сильне обурення в сесійному залі. Звучали версії, що Олег Сало таким чином ухиляється від звіту перед депутатським корпусом. Так «рухівець» Олександр Ганущин поцікавився чи є у Строчила розпорядження, де б вказувалося, що він виконує обов’язки Голови ОДА.Олексій Строчило підтвердив свої повноваження усно та пообіцяв надати розпорядження пізніше, після свого звіту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також, як стало відомо, в цей момент під домівками депутатів облради Олександра Ганущина (НРУ), Оксани Юринець (Удар) відбуваються мітинг ті тушок. Невідомі особи начебто виступали за те, аби депутати прозвітувались перед виборцями, чому вони досі не відправили у відставку губернатора, як представника влади на Львівщині.

Коли Олексія Строчило попросили прокоментувати такий дивний збіг обставин, той відповів, що діям цих невідомих осіб мають дати оцінку працівники правоохоронних органів.

Після того як Строчило завершив свою доповідь та вдповів на ряд запитань, чимало депутатів висловлювали незадоволення такий звітом. Зокрема, як наголосив Олександр Ганущин, звіт облдержадміністрації, який в друкованому вигляді роздали депутатам вмістився лише на двох аркушах паперу і більше схожий на якусь відписку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Нас не поінформували стосовно того як розподіляються кошти на охорону навколишнього середовища, та як в ОДА в цьому році визначали режим використання території рекреаційних зон. Це свідчить про те, що облдержадміністрація не звикла звітувати про делеговані повноваження, а працівники, які готували звіт- не до кінця володіють питанням», - переконаний Ганущин.

Одразу після звіту Олексія Строчила депутати вирішили оголосити недовіру голові ЛОДА. Для цього з числа депутатів було сформовано лічильну комісію а в сесійному залі встановили урну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Та незважаючи на те, що голосування вважалося таємним, деякі опозиціонери голосували відкрито, демонструючи на відеокамери позначки на своїх бюлетенях перед вкиданням їх в урну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тож із 116 депутатів облради в голосуванні взяли участь 79. З них 72 депутати проголосували «за» недовіру Салу  , 3 - «проти»; 4 - «утрималися». З числа обранців, які не голосували були і депутати від колишньої фракції ПР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відтак, відбулось висловлення недовіри губернатору простою більшістю голосів. Тож тепер Президент України має розглянути питання про відставку голови облдержадміністрації. Проте, якби за висловлення недовіри проголосували дві третини депутатського корпусу облради (78 депутатів), президент мав припинити повноваження голови облдержадміністрації.

comments powered by HyperComments