Роман Вінтонів навчав львівських журналістів дурналістиці

Наталі Істоміна  |  П'ятниця, 14 лютого 2014, 00:38
Вчора до Українського Католицького Університету (УКУ) у Львові завітав відомий журналіст Майкл Щур. Гість приїхав, щоб провести майстер-клас по "дурналістиці". Всупереч очікуванням багатьох журналістів, він зачепив серйозні проблеми, які є в журналістиці і запропонував свої ідеї для їхнього вирішення.
Роман Вінтонів навчав львівських журналістів дурналістиці

    Майкл Щур – псевдо відомого журналіста Романа Вінтоніва. Він працював на телеканалах  “1+1” (запам'ятався переодягненим в зайця інтерв'юером у парламенті) та  “Інтер”, деякий час в ZIKу, каналі ”Україна” та Бі-бі-сі. Працюючи парламентським журналістом, Роман Вінтонів в якийсь момент стомився слухати завчені промови депутатів і почав знімати репортажі, де поводив себе з ними запанібрата. Так з’явився жанр "дурналістики", де журналіст прикидається дурником і просить пояснити йому елементарні речі. Як виявилося, не всі депутати здатні відповідати на такі запитання.

    Однією з перших порад для майбутніх і вже практикуючих журналістів стала порада об’єднатися. Роман звернув увагу на те, що навіть з початком Євромайдану не всі ЗМІ висвітлювали події, які його супроводжують. Це тоді як журналістика є начебто четверта гілка влади, яка повинна виборювати права народу!

    „Я, як студент факультету журналістики, дуже знуджений і розчарований навчанням, і таких, як я, далеко не меншість, однак я далі палаю думкою, прийшовши на практику, потрапити в таке об'єднане середовище журналістів, де усі не сам за себе, а всі за людей!  Прошу журналістів згадати для кого вони служать, що на них велика відповідальність, що вони – єдині, кому може ще довіритись проста людина. Я вірю в журналістику, інакше я б не нудився на цих парах, я вже б працював офіціантом, однак я далі хочу в газету!  В мене болить серце за людей!” – сказав Роман Вінтонів.

Фото: ВКонтакте

 

comments powered by HyperComments