Львів провів попереджувальний страйк. Далі погрожує перейти до «справжній дій»

Борис Недільний  |  Четвер, 13 лютого 2014, 15:51
Сьогодні з 12.00 до 13.00 у Львові, як і в інших містах України, відбувся попереджувальний страйк. Громадяни, які підтримують позицію Майдану, покинули свої робочі місця та вийшли на вулиці міста.
Львів провів попереджувальний страйк. Далі погрожує перейти до «справжній дій»

Піковими точками збору натовпів стали території, прилеглі до міських ринків, супермаркетів та площа перед міською Ратушею. За словами організаторів, нинішня акція – лише репетиція, радикальні дії чекають попереду.

Тисячі людей на вулицях міста скандували «Банду геть!», «Слава Героям Майдану!», «Свободу політв'язням!». Активісти вимагали від влади звільнити заручників і кричали «Разом і до кінця!».

«Враховуючи досить стислі терміни, а у нас було лише два дні на організацію та поширення інформації, то вдалося зібрати набагато більше людей, аніж очікувалось. До страйку долучились фактично усі школи та інші середні навчальні заклади Львова, працівники Львівської міськради, Комітет підприємців Львова, студенти Львівської політехніки та університету Франка», - зазначив у коментарі «Справжні Варті» координатор страйкому штабу Національного спротиву Львівщини Андрій Соколов. За словами організатора, нинішня акція – це була лише перевірка готовності громадян Львова долучитися до активних дій на підтримку Майдану.

«Можна сказати, що сьогодні відбулось відкриття другого фронту проти режиму – перенесення активних дій з Києва в регіон. Щиро кажу – це була попереджувальна акція. Справжні дії розпочнуться, коли буде розпочато загальнонаціональний страйк, коли вивільнена під час страйку енергія людей буде направлена на реальну боротьбу з режимом, зокрема, з фіскальними установами регіону, а також структурами, які охороняють злочинців - суди, прокуратура та міліція», - резюмував Андрій Соколов.

comments powered by HyperComments