Мешканці прилеглих до Львова сіл можуть залишись без земельних паїв (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 11 лютого 2014, 23:26
Сьогодні, 11 лютого, під стінами Львівської обласної ради мешкаці сіл Басівка і Годовиця Пустомитівського району вийшли на пікет, із закликами до влади допомогти їм у боротьбі за земельні ділянки поблизу Львова, які по праву належать селянам.
Мешканці прилеглих до Львова сіл можуть залишись без земельних паїв (ФОТО)

Як розповів  голова ініціативної групи мешканців сіл Басівка і Годовиця Василь Хмиз, аби отримати свої  15 соток у приватну власність селяни оббивають пороги владних установ вже 5 років, виграли 9 судів і все одно не можуть домогтися своїх законних пра. Водночас, за словами учасників пікету, влада зацікавлена, щоб надати цю землю стороннім людям, які поклали на неї око.

За словами депутата-"свободівця" Ярослава Мудрого, який вийшов підтримати пікетувальників. Землі, за які ведуть боротьбу селяни, є розміром 365 гектарів, і розташовані поза межами населеного пунку. Свого часу ці ділянки належали Оброшинському науково-дослідному інституту. Тож довгий час згідно закону вони не підлягали розпаюванню і жителі села не могли ними користатись.

«Але коли від цих земаль відмовилася Академія наук, вони були передані третім особам, які не проживали на території села. За шахрайською схемою земельні ділянки розписуються на якихось пенсіонерів, віртуальних людей, а й навіть тих, хто ніколи не писав на них заявки, а лише надали свої паспортні дані», - розповідає свободівець.

Відтак, мешканці сіл переживають, що земельні паї, які належать Годовицько-Басівській сільській раді, не будуть їм надані і ними скористаються інші особи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Тож люди  приїхали пересвідчитись, що місцеве самоврядування на їхній стороні. Тому я сьогодні зробив запит в Держкомзем,  аби мені надали вичерпну інформацію стосовно того, кому ці ділянки збираються віддати», - розповів Ярослав Мудрий.

Причому, як стверджує депутат, землі Годовицько-Басівської сільської ради становлять доволі ласий шматок оскільки розташовані поблизу львівської кільцевої дороги. Тож він припускає, що на них могли кинути оком нечесні бізнесмени з перспективою того, що в майбутньому ці території увійдуть в межі Львова, який  розбудовується.

Тож ініціативна група мешканців сіл звертатиметься за підтримкою до Голови Львівської облради Петра Колодія, депутатів та прокуратури Львівщини.

«Вимагаємо, аби прокурор Львівської області Олег Василенко порушив питання щодо належного дотримання прав та законних інтересів наших мешканців і допоміг людям отримати землю у приватну власність», - кажуть селяни.

comments powered by HyperComments