Позапартійна Самооборона Майдану створена на Львівщині

Борис Недільний  |  Вівторок, 11 лютого 2014, 15:17
Минулими вихідними Штаб національного спротиву прийняв рішення про розширення загонів самооборони за межі Майдану по всій Україні.
Позапартійна Самооборона Майдану створена на Львівщині

Вже від учора на Львівщині розпочато формування окремих сотень, керуватиме  якими представник місцевого РУХу Валерій Веремчук.
За словами голови Конфедерації вільних профспілок Львівщини, уповноваженого Штабом національного спротиву по страйкому Андрія Соколова, «у Штабі самооборони будуть «реальні» люди – ті, за якими стоять реальні сотні».

Нагадаємо, як заявив керівник організації Андрій Парубій, Самооборона Майдану є позапартійною структурою, і спроби партій її «приватизувати» є неприпустимими. Самооборона  координує свою діяльність з Штабом національного спротиву, але є позапартійною. «Самооборона була створена 30 листопада  2013 року на Михайлівській площі як ініціатива самого Майдану, а не окремих політичних партій», – наголосив Парубій. «Ми не допустимо спроби приватизувати Самооборону Майдану та підпорядкувати її діяльність жодній політичній партії», – заявив він.

За попередніми підрахунками, на Львівщині вже зголосилось вступити у лави самооборони близько півтори тисячі осіб.  Це без врахування тих, хто сьогодні в Києві.

Андрій Соколов, голова Конфедерації вільних профспілок Львівщини:

«Нарешті закінчився різнобій щодо формування різноманітних загонів самооборони, яких від листопада дуже багато створилося на Львівщині. Часто-густо, вони мало чітко партійну приналежність. Це не сприяло консолідації і об’єднаю громадян, які не сповідують ту чи іншу партійну ідеологію. Затверджено керівний склад Самооборони Майдану Львівської області, яка попередньо була створена і проголошена у Києві Андрієм Парубієм. Ми закликаємо громадян, які мають бажання вливатися в самооборону, або вже створили окремі свої структури, налагоджувати контакти із Штабом самооборони Львівщини для вибудовування чіткої структури та координації дій».

Фото: espreso.tv 

comments powered by HyperComments