У Львові презентували льодові скульптури присвячені Франку та Гонгадзе (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 9 лютого 2014, 03:05
У Будинку льодових скульптур у Львові відкрили виставку «Душа України». Митці зі Львова, Луцька, Вінниці, Запоріжжя, Харкова і Луганська презентували серію скульптур присвячених видатним постатям української історії та сьогодення.
У Львові презентували льодові скульптури присвячені Франку та Гонгадзе (ФОТО)

До роботи над виставкою «Душа України» залучили 10 професійних скульпторів з різних міст України. Протягом місяця майстри створили 14 льодових скульптур. Роботи присвятили Іванові Франкові, Василеві Стусу, Іванові Миколайчуку, Михайлові Дзиндрі, журналісту Георгію Гонгадзе, січовому стрільцю Михайлові Гаврилку, вченим-винахідникам Юрію Кондратюку та Віктору Глушкову, художникам Олександру Архипенку та Марії Приймаченко, письменнику Миколі Гоголю, творцеві Львівської Опери Зигмунду Горголевському.

Будинок льодових скульптур у Львові відкривають третій рік поспіль у рамках Різдвяного Ярмарку. Цьогоріч  "Іce-house" працюватиме до середини березня. У висоту купол сягає майже 10 метрів. Площа Будинку льодових скульптур становить 154 квадратних метри. Для підтримки необхідної сталої температури -5 С під куполом встановлене спеціальне холодильне обладнання.

У рамках роботи виставки організатори оголошують конкурс, переможець якого отримає безкоштовну фотосесію у  Львові. Для участі у конкурсі потрібно надіслати своє фото на фоні льодових скульптур, зроблене під час відвідин виставки «Душа України», на e-mail: [email protected].

Фотографії приймаються до 28 лютого 2014 року. Переможця визначать шляхом голосування на сторінці Будинку льодових скульптур у мережі Facebook.

 

comments powered by HyperComments