У критичному стані перебувають львів'яни, постраждалі від вибуху в Будинку Профспілок

Остап Нетахата  |  Субота, 8 лютого 2014, 20:24
Юні хлопці Роман Дзівінський та Назар Держило зараз перебувають у критичному стані у міських лікарнях. Хлопці постраждали під час теракту в київському Будинку Профспілок на Майдані Незалежності.
У критичному стані перебувають львів'яни, постраждалі  від вибуху в Будинку Профспілок

Старшому - Романові Дзівінському лише 20 років. У нього сильно було пошкоджено руки та обличчя. Ліву руку лікарям довелося ампутувати, а також декілька пальців на правій руці. Окрім цього, у Романа сильно пошкоджено очі. Зараз лікарі борються за те, щоб зберегти йому зір.

П’ятнадцятирічному Назарові Держилу вже ампутували око. Також сильно пошкоджена шкіра обличчя. У результаті вибуху він також отримав черепно-мозкову травму. Як повідомив депутат міської ради Любомир Мельничук, у Назара значно погіршився стан - зараз він критичний.

Окрім цього, Любомир Мельничук в ефірі «Громадського.ТВ» розповів, що біля палат обох хлопців створено загони охорони. Ці групи утворили не лише родичі та друзі постраждалих, але  й звичайні львів’яни. Основна їхня мета: не дозволити правоохоронцям викрасти чи забрати хлопців. Також лікарі заборонили будь-яке спілкування міліціянтів з потерпілими.

Як запевнив депутат Мельничук, і Роман, і Назар забезпечені необхідними ліками.

Нагадаємо, що львів’яни постраждали під час вибуху в Будинку Профспілок, що стався 6 лютого. За словами Романа Дзівінського, невідомий чоловік дав йому пакет, щоб хлопець передав його в будівлі керівникам. Цей пакунок виявився з вибухівкою. Адвокат Романа Євгенія Закревська розповіла звідки взявся пакет:

«Зі слів мого клієнта, потерпілого від вибуху вчора, 6 лютого, в Будинку профспілок, коробку з вибухівкою йому передав неподалік від Будинку Профспілок чоловік середнього зросту і статури (близько 1,75 метрів), в арафатці і капюшоні, сірій (здається) куртці», – сказала вона.

«Говорив українською, але так, як це зазвичай роблять російськомовні – більш виразно, ніж потрібно. Побачив бейдж "Правого сектору". Потім перепитав, чи дійсно хлопець з . Впевнившись, передав коробку коричневого кольору, сказавши щось на кшалт: «Хлопці – герої, матимете собі презент», – розповіла адвокат.

Назар Держило взагалі вперше потрапив на київський Майдан. І не попередив батьків. Як повідомляє народний депутат Верховної Ради Олександр Бригинець, про це розповів його тато.

«Говорив з батьком Назарія. Виявляється, він лише вчора о 7 годині ранку приїхав до Києва – втік з дому нікого не попередивши, але о 23 з поїзду подзвонив мамі сказати, щоб не хвилювалася – він поїхав до Києва. А вже о 9 з чимось він постраждав від теракту», – написав на своїй сторінці в соціальній мережі народний депутат.

Вибух стався 6 лютого в Будинку Профспілок на поверсі "Правого сектору". Як повідомляють «Факти» з посиланням на прес-офіцера Шевченківського управління столичної міліції Наталю Калиновську, за фактом надзвичайної події відкрито кримінальне провадження за статтею «Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів».

Фото з сайту ТСН

comments powered by HyperComments