Суд скерував на доопрацюваня протокол ДАІ на священника-автомайданівця (ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 7 лютого 2014, 23:40
Франківський районний суд міста Львова повернув на доопрацювання в ДАІ адмінпротокол, складений щодо викладача Українського католицького університету (УКУ), священика УГКЦ, учасника Автомайдану о. Михайла Димида. Відповідне рішення сьогодні, 7 лютого, на засіданні зачитав головуючий суддя Козюренко.
Суд скерував на доопрацюваня протокол ДАІ на священника-автомайданівця  (ВІДЕО)

Як пояснив суддя Ростислав Козюренко, суд повернув адміністративні матеріали в ДАІ на доопрацювання, оскільки немає достатніх підстав для прийняття рішення по суті. Зокрема, як сказано у судовому рішенні, адмінпротокол про порушення правил дорожнього руху складено з порушеннями – за відсутності особи, щодо якої він складений та без належного повідомлення людини про час і місце його складання. Окрім цього, у протоколі не вказано, хто саме перебував за кермом автомобіля у момент вчинення порушення.

Водночас, о. Михайло Димид, доктор канонічного права, доцент кафедри богослов’я УКУ, називає адмінпротокол проти нього сфальшованим, оскільки  його взагалі не було на тому місці на момент скоєння порушення правил руху.

«Сьогодні один мій співрозмовник охарактеризував цей суд як цирк. Тож ми з терпеливістю і любов’ю йдемо далі, бо хочемо не захищати себе, а щоб система очищувалася сама від себе, якщо це можливо. Ми ще віримо в це і з цієї причини будемо далі відповідати на запитання ДАІвців, або ж прийдемо на наступне засідання суду, якщо таке буде», - каже о. Михайло Демид.

«Ми маємо крок за кроком йти до задоволення наших вимог. А задоволенням вимог ми шукаємо правду. Ми тільки хочемо щоби гідність і свобода були на звичайному нормальному щоденному порядку українців. В цьому і є наш марш і присутність тут. Це наша молитва і підтримка багатьох мільйонів людей. Тож пам’ятаймо про те, що кожен із нас народився із даром свободи. Ніхто нам не може дати свободу. Ніхто не може сказати я тобі дарую свободу. Ми маємо цю свободу із дня нашого народження. Оце нам треба пам’ятати та розвивати в собі через велику працю, через поставлення собі багатьох питань і шуканням на них відповіді», - зазначив о. Михайло Димид.

comments powered by HyperComments