Львів’яни подякували полякам за підтримку та солідарність з Україною (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 3 лютого 2014, 19:13
Сьогодні, 3 лютого, під стіни Генерального консульства Республіки Польща у Львові прийшло кілька десятків львів'ян аби висловити подяку полякам за братню підтримку українців у їхній боротьбі з режимом.
Львів’яни подякували полякам за підтримку та солідарність з Україною (ФОТО, ВІДЕО)

На акцію під назвою «Коли ми разом – ми одна родина» долучилися активісти львівського Євромайдану, Автомайдану та Студентської ради Львова, які тримали в руках плакати з написами «Dziękujemy polakam za solidarność», «Serdeczne dziękujemy za wsparcie», «Польщо дякуємо за підтримку!», «Szcze ne wmerla, ne wmerla Ukraina, Kiedy razem jesteśmy jak rodzina» та інші.

Також біля входу до консульства учасники акції заспівали пісню «Подай руку Україні», кліп на яку нещодавно транслювали всі телеканали Польщі на знак солідарності з Україною. Окрім цього,  активісти скандували «Дякуємо!» та прив’язали до огорожі консульства повітряні кульки в кольорах українського і польського прапорів.

До акції долучився і віце-ректор Українського католицького університету (УКУ) Мирослав Маринович та кілька працівників Львівської міської ради. Зокрема, як розповів у коментарі «Справжній Варті» начальник Управління внутрішньої політики Андрій Шевців, акції солідарності з Україною, які відбуваються в Польщі, додають нам позитиву та впевненості в майбутньому.

«Оскільки наш братній народ подав руку українцям, ми прийняли рішення з львівським Євромайданом, Автомайданом та Студентською радою Львова підійти до Генконсульства Польщі та висловити подяку нашим польським друзям за те що вони публічно підтримують нас», - зазначив Андрій Шевців.

Зокрема, він нагадав, що в грудні  Палац культури і науки у  Варшаві та міський муніципальний стадіон у Вроцлаві були підсвічені в кольори синьо-жовтого українського прапора.

«А тепер і значна кільксть осіб могла переглянути на польських телеканалах кліп, який показував події в нашій державі, коли йде жорстке побиття мирних громадян силовиками», - додав Андрій Шевців.

Згодом до львів’ян вийшов польський консул Марцін Зіневич, який повідомив, що акція стала для нього приємною несподіванкою та подякував активістам. За його словами, Польща завжди підтримувала проєвропейський курс України та була ревним прихильником підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

«Польща завжди заявляла, що для України є місце в Європі.  Тож сьогодні польський народ висловлює солідарність з українським народом», - зазначив консул.

Фото: Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments