Львівські протестувальники пересварились зі «свободівцями» за те, хто блокуватиме приміщення облдержадміністрації

Катерина Поліщук  |  Середа, 29 січня 2014, 10:10
Вчорашній день у приміщенні Львівської облдержадміністрації та обласної ради завершився конфліктом з «шарпаниною» між представниками ВО «Свобода» та активістами Автономного опору. Щоправда після спільної наради сторонам вдалось врегулювати конфлікт.
Львівські протестувальники пересварились зі «свободівцями» за те, хто блокуватиме приміщення облдержадміністрації

За словами активістів, депутати від ВО «Свобода» прийшли ввечері в приміщення на вул. Винниченка (ЛОДА-ЛОР) та почали виганяти протестувальників. Ті відреагували категоричною відмовою. Почалась шарпанина. Прибігли активісти «Автономного опору» та заблокували коридор з вигуками «Проти партій - за народ!»

Напругу зняв голова Львівської обласної ради Петро Колодій, який заявив. що ніхто нікого виганяти не буде.

«Інформація про те, що голова Львівської обласної ради вимагає від громадських організацій звільнити приміщення на Винниченка, – неправдива. Двері адміністративного будинку й далі відчинені для активістів спротиву, більше того, за рішенням сесії тут створено пункт обігріву населення», - зазначив Петро Колодій

Як виявилось конфлікт був спровокований напруженням, що виникло через формальну передачу приміщення адміністрації з управління Коменданта Штабу Народної самооборони Андрія Соколова в управління Львівської обласної ради. Зокрема, на позачерговій сесії Львівської обласної ради 25 січня 2014 року він заявив, що хоче, аби приміщення обласної ради, які використовувала ЛОДА, передали в оперативне керівництво саме обласній раді.

«Обласна рада бере на себе відповідальність за приміщення, і облаштовує тут пункт обігріву, щоб люди . Звичайно, що його необхідно й надалі охороняти. Долучитися до охорони будівлі зголосилася Спілка офіцерів України. Також у будинку й надалі продовжують цілодобове чергування та прийом громадян депутати обласної ради. Керівництво облдержадміністрації сюди не повернеться», - наголосив Петро Колодій.

Він скликав всіх на спільну нараду. Після наради активісти звично залишились в приміщенні адміністрації.

Нагадаємо, 23 січня 2014 року  під час всеукраїнського попереджувального стайку мітингувальники зайшли до приміщення Львівської облдержадміністрації та облради  поспілкуватися з головою ЛОДА та проголосили, «що беруть владу в свої руки». Після цього на вимогу людей голова ЛОДА Олег Сало написав заяву на звільнення, від якої пізніше відмовився, заявляючи, що вона написана під тиском. Зараз перший поверх приміщення  контролює «Правий сектор», другий — «Автономний опір», третій — ВО «Свобода». Другий і третій «поверх» вже традиційно конфліктують між собою.

 

 

comments powered by HyperComments