Студенти пікетували прокуратуру Львівської області

Наталі Істоміна  |  Вівторок, 28 січня 2014, 17:36
Сьогодні студенти ЛНУ ім. І.Франка, НУ "Львівська політехніка" та Львівської національної академії мистецтв пікетували прокуратуру Львівської області. Студенти висунули ряд вимог, а згодом їх прийняв прокурор Олег Василенко.
Студенти пікетували прокуратуру Львівської області

    Серед вимог, які пред’явили спудеї були: припинити суди над активістами Євромайдану та Автомайдану; дотримуватись рівних прав для всіх сторін у судових процессах; проведення  і оголошення правдивих експертиз; дотримуватись законів, написаних для всіх громадян України; належно виконувати службові обов’язки.

    Студентка Ірина розповідає, що прийшла на мітинг, аби висловити своє ставлення до дій прокуратури. Дівчина зазначає, що прокурори чинять репресії активістів і переслідують за активну громадську діяльність. Студентка додає, що чиновники повинні підтримувати український народ, а не стояти на стороні влади. „Ми висловлюємо незгоду з тим, що коїться у державі. Особливо нас непокоїть тиск, який чинять на столичних студентів. Мова йде про вихованців університету Карпенка-Карого. Влада їх усіляко переслідує. Тому ми вимагаємо припинити це свавілля”,  – зауважила Ірина Доброгорська, учасниця пікету.

    Студенти вигукували гасла: „Пшонку – геть!”, „Прокурор, знімай мундир і вступай до наших лав!”, „Хто не скаче, той тітушка”. За діями протестуючих спостерігали правоохоронці. Активісти бачачи, що прокурор не поспішає до них, самі вирішили йти до нього на перемовини. Проте, охорона впустила лише декількох студентів. Розмова мітингувальників з обласним прокурором тривала близько півгодини.

    Олег Василенко, прокурор області, запропонував назвати проблемні питання, які у них виникають з приводу діяльності органів прокуратури Львівщини. Також, високопосадовець гарантував, що не допустить незаконного притягнення осіб до кримінальної відповідальності.  Василенко наголосив, що прокуратура діє виключно в межах визначених Конституцією України, на підставі законів та наказів Генерального прокурора України. Прокурор закликав активістів реалізовувати свої конституційні права на мирні зібрання у спосіб, визначений законом.

Фото: Galnet

 

comments powered by HyperComments