На Львівщині активісти контролюють вже чотири районні державні адміністрації (РДА)

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 24 січня 2014, 23:00
У Львівській області люди захопили вже чотири районні державні адміністрації: Бродівську, Стрийську, Сокалівську та Радехівську. Подекуди, адмінбудівлі були вже порожні. Про застосування якогось насильства наразі невідомо.
На Львівщині активісти контролюють  вже чотири районні державні адміністрації  (РДА)

Сьогодні, 24 січня 2014 року  в Радехові люди заблокували приміщення районної державної адміністрації. Протестувальники спільно з депутатами місцевих рад вимагали, щоб до них вийшов Богдан Карплюк, перший заступник голови РДА. Однак, за інформацією учасників подій, він хутко зник, коли довідався про блокування. В адміністрації вони зустрілися із іншим заступником голови РДА Тарасом Калитою. Тарас Калита вийшов і заявив, що він проти людських смертей і засуджує насилля.

Опісля в Сокалі після віча на місцевому Майдані протестувальники разом із депутатами опозиційних фракцій захопила райдержадміністрацію, про що повідомив Ігор Петренко, голова Сокальської районної організації  ВО «Свобода».

Також люди захопили порожнє приміщення Стрийської РДА. Вони вимагали відставки голови РДА та його заступників і зняли з будівлі табличку із написом «Стрийська районна державна адміністрація».

Учасники віча на Майдані в Бродах вирушили до райдержадміністрації, аби почути від керівництва його позицію щодо подій в державі та вимагати вийти з Партії регіонів. Далі вони штурмом захопили будівлю РДА.

Загалом Львівщина поділена на 20 районів.

 Нагадаємо, вже другу добу львівські активісти, що об’єдналися в загони самооборони, повністю контролюють всі коридори приміщення Львівської обласної державної адміністрації.  За ніч понад три сотні молодих людей звели довкола входу в адміністрацію двометрову барикаду з шин та мішків з піском і снігом. 

comments powered by HyperComments