Львівська обласна державна адміністрація скасована. Відтепер там працюватиме Народна рада

Світлана Куропій  |  Четвер, 23 січня 2014, 19:17
Сьогодні головний орган виконавчої влади Львівської області оточили пікетувальники, що підтримують загальноукраїнський страйк.
блокування ЛОДА

 Майже дві тисячі людей зібрались під стінами облдержадміністрації, щоб … заколядувати, але згодом маса почала рухатись у середину приміщення. Охорона не могла стримати великої кількості «гостей» та й опору активістам ніхто й не чинив. Учасники ініціативної групи заявили, що бажають поспілкуватися з головою адміністрації – Олегом Салом, а згодом оголосили, що  «беруть владу в свої руки» і блокують будівлю.

Варто відмітити, що пікетувальники проводили акцію досить мирно та злагоджено, дбайливо при цьому поставились до майна, розташованого у будівлі. Біля  кабінету Олега Сала, народ заспівав гімн, але як з'ясувалось, голова ОДА перебуває у Києві,  а працівники адміністрації – закрились у власних кабінетах. Проте,  керманич області несподівано   "досить швидко прибув на місце події"  і на вимогу народу написав заяву на звільнення,  яку згодом забрав,  мотивуючи свій вчинок тиском мас.

"Історична" заява на звільнення генерала і губернатора О.Сала

Головний міліціонер Львова Олександр Рудяк, прибув на місце подій ще раніше і закликав протестувальників проводити лише мирні акції, нагадуючи про засоби покарання відповідно до нещодавно прийнятих нових законів. Скандуючи «Ганьба!» працівникам правоохоронних органів, пікетувальники продовжили тримати під власним контролем ситуацію у приміщенні.

Зі слів очільників акції  депутата обласної ради від партії  УДАР Оксани Юринець та заступника голови Львівської облради Валерія П’ятака, активісти хочуть дізнатись про  позицію та думки з приводу ситуації, що склалась  від керівника адміністрації, який вже два місяці ніяк не коментує політичні події у країні.

А у приміщенні ЛОДА відтепер створять Народну раду, і, згідно зі статтею 5 Конституції України, владу на місцях перебирають на себе народні обранці – депутати Львівської обласної ради. На цьому мітингувальники не зупиняються й планують завітати до інших адмінбудівель міста, зауваживши, що не блокуватимуть їх роботи.

В свою чергу працівники Львівської облдержадміністрації закликають народ не блокувати роботу приміщення, зауваживши, що «група демонстрантів, яка захопила будівлю ЛОДА піддалась на провокації певних політичних сил,  і тим самим було унеможливлено роботу апарату».

Також  сьогодні, за непідтвердженою інформацією, були захоплені  приміщення обласних адміністрацій або рад (- у більшості обласних центрів це одні будівлі) Рівного, Івано-Франківська та Хмельницького.

Фото: Експрес
 

 

comments powered by HyperComments