На міському Водосвятті у Львові засвистали виступ губернатора (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 19 січня 2014, 23:32
Сьогодні, 19 січня в день свята Богоявлення Господнього біля міської Ратуші у Львові відбулося загальноміське освячення води за участі священників різних християнських конфесій. Воду для львів’ян освятили у посудині ємкістю понад 2 тонни.
На міському Водосвятті у Львові засвистали виступ губернатора  (ФОТО)

Чин освячення води здійснив Високопреосвященний архиєписком і митрополит Львівський Української греко-католицької церкви Ігор (Возьняк). Також під час освячення були присутні представники міської та обласної влади, а південна сторона площі ринок майже повністю заповнена вірянами, яких тут зібралося понад тисячу осіб.

Перед початком загальної молитви на сцені виступив Галицький камерний хор «Слов’янка» Храму Різдва Івана Хрестителя УГКЦ, а шкільний театр «Ляльки і люди» показав різдвяний вертеп.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Коли Ісус Христос увійшов у річку Йордан і хрестився він прийняв на себе усі наші гріхи. Ця правда хрещення повинна сповнитись у кожній людині. Кожна родина повинна про це пам’ятати. Важливо, що, коли Ісус Христос вийшов з води, небо розкрилось, голуб на Ісуса Христа зійшов. Це був Святий Дух. І з неба почувся голос Небесного отця. Так об’явилася Пресвята Троїця. Тож ми хрестимося во імя трьох Божих отців – Бога Отця, Сина і Духа Святого», - сказав у своїй промові Ігор  (Возьняк).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водночас, за словами міського голови Львова Андрія Садового, вода у Львові особлива, оскільки сьогодні моляться представники церков усіх християнських конфесій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні у всіх храмах нашого міста та країни посвячують воду. Ця вода має особливу силу. Я вірю, що тільки важка праця може змінити і дати нам краще життя. Це той шлях, який ми зобов’язані пройти. Я вірю, що Божа ласка завжди буде з нами. Я бажаю всім нам багато єдності, здоров’я, Божої ласки!», - зазначив Андрій Садовий.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після виступу на сцені мера Львова слово взяв голова Львівської обласної держадміністрації  Олег Сало, проте його промову люди засвистали і вигукували «Ганьба!». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Та й людям вже було не до нього, адже святу воду  вже почали роздавати, тож набрати собі її в посудину поспішало чимало бажаючих. В результаті виникла невелика тиснява.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відтак, присутня серед вірян екс-ведуча Львівського Євромайдану Софія Федина разом з іншими хлопцями та дівчатами утворили живий ланцюг перед ємністю з водою аби стримати юрбу та дати можливість всім бажаючим спокійно набрати води без тисняви.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фототепортаж із міського Водохреща дивіться тут.

comments powered by HyperComments