Гравці «Енергії» про Євро-2014 з міні-футболу

Дмитро Майстренко  |  Неділя, 19 січня 2014, 16:57
У кінці січня та на початку лютого національна збірна України з футзалу побореться за першість у цьому виді спорту в Старому Світі. Фінальна частина Євро-2014 року пройде у двох бельгійських містах Антверпені та Шарлеруа.
Гравці «Енергії» про Євро-2014 з міні-футболу

Національна збірна України з міні-футболу пробилася до фінальної частини чемпіонату Європи через стикові матчі. У поєдинках раунду плей-офф наша збірна здолана збірну Угорщини і виборола право поїхати до Бельгії на фінальну частину. І лідери львівського клубу «Енергія» Денис Овсянніков та Максим Павленко, які захищають кольори збірної, поділилися своїми очікуваннями від  майбутнього чемпіонату.

«22 -го збірна збирається в Києві, а 28 -го вже виліт в Антверпен. Наскільки я знаю,  факси на клуби вже прийшли», - розповів Денис Овсянніков про найближчі плани національної команди перед Євро-2014.

Не поспішає з прогнозами щодо збірної на ЧЄ й Максим Павленко. Проте він розповів, як команда збирається досягти позитивного для себе результату. «У попередньому складі я є, а далі вже тренера вирішуватимуть, хто поїде на чемпіонат Європи. Головне, щоб всі здорові були, щоб збірна поїхала і показала гру хорошу, досягла результату. Давайте для початку вийдемо з нашої групи , а там вже дивитимемося. Найближча гра у нас Румунією, а хто попадеться далі не важливо. Збірна зі свого боку докладе всіх зусиль. Настрій буде найсерйозніший. Команда технічна, а далі буде Бельгія. Вони теж технічні хлопці, тому будемо старатися.  Завдання на турнір – виграти кожен матч. Будемо налаштовуватися на кожну гру окремо», - поділився планами на Євро гравець «Енергії» Максим Павленко.

Цьогорічне Євро в Бельгії буде першим турніром такого рівня для національної команди під керівництвом Євгена Ривкіна. До цього наша збірна здобувала срібні нагороди ЧЄ-2001 та 2003 років разом із Геннадієм Лисенчуком. Тому Євро-2014 стане своєрідним бойовим хрещенням нинішньої команди.

Нагадаємо, що у відбірковому раунді збірна Україна потрапила до сьомої групи разом зі Словенією, Туреччиною та Англією. У групі наша команда болюче поступилася збірній Словенії з рахунком 3:8 і, таким чином, не зуміла посісти першу сходинку. Після цього були матчі плей-офф проти збірної Угорщини. Вдома українці перемогли 2:1, а на виїзді поступилися 4:5. Однак завдяки більшій кількості забитих м’ячів на виїзді національна збірна України пробилася до фінальної частини ЧЄ-2014 з футзалу.

Футзальне Євро-2014 пройде у Бельгії з 28 січня до 8 лютого.

Фото з сайту УЄФА

comments powered by HyperComments