У Львові показали підводний світ у мініатюрі

Валерій Шмаков  |  Четвер, 16 січня 2014, 00:12
Підводний світ риб, креветок та річкових рослин можна оглянути на четвертій загальноміській виставці мікроакваріумів, яка відкрилася у Львові. Організаторами виставки є Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр та Львівський клуб акваріумістів.
У Львові  показали  підводний  світ у мініатюрі

Та якщо минулорічна виставка була присвячена міні-акваріумам, об’ємом від 5-ти літрів, то цього року тут представлені 15-20-ти літрові акваріуми, які прийнято ставити в домашніх умовах.

Як пояснив директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, якщо раніше в моді були великі акваріуми, то тепер популярними стали маленькі, які сьогодні часто можна побачити в офісах. Також є певні види риб які пристосовані до життя в невеликих акваріумах.

А родзинкою виставки є те, що на ній вперше представлені нанорибки – це мініатюрні види риб, які пристосовані до життя в дуже малих об’ємах води (3-5 літрів на одну рибку). Зокрема, це такі як мікрорасбори, неони, гупі ендлери, коридораси пігмеї (дорослі особини виростають лише до 2 см).

Також в акваріумах поміж водяних рослин можна розгледіти мініатюрні кольорові креветки. Окрім цього тут представлена колекція морських мушель.

А в останній день виставки спеціальне журі обере найкращий акваріум з поміж усіх представлених. Окрім цього буде оголошено приз глядацьких симпатій. Переможці отримають акваріуми фірми-спонсора та обладнання до них.

Триватиме виставка до 2 лютого в приміщенні міського дитячого еколого-натуралістичного центру на вул. Кубанська, 12. Вхід безкоштовний.

 

comments powered by HyperComments