Футзал. «Енергія» поступилася лідерові Екстра-ліги

Дмитро Майстренко  |  Середа, 15 січня 2014, 19:08
У виїзному матчі в гості до лідера фут зального чемпіонату України «Єнакієвця» львівський клуб без шансів поступився з рахунком 3-1. Команда з Донбасу реалізувала свої моменти і ще білше закріпила своє лідерство на вершині турнірної таблиці.
Футзал. «Енергія» поступилася лідерові Екстра-ліги

«Єнакієваць» – «Енергія» (Львів) 3:1

Голи: Артем Рось, 18, Вассура, 26, Богдан Свирідов, 31 - Максим Павленко, 38.

Львівська «Енергія» вже й так наробила забагато осічок у попередніх матчах. Як наслідок, скотилася на четверту сходинку турнірної таблиці. Тому в зустрічі з «Єнакієвццем» потрібно було перемагати. Однак у господарів були інші плани на гру.

Розпочали матч команди без розвідки. Спочатку господарі забрали шкіряну сферу до своїх ніг. Та перший небезпечний момент створили гості. Денис Овсянніков небезпечно пробивав низок і голкіпера господарів Олексія Сагайдаченка виручила стійка воріт. «Єнакієвець» відповів небезпечним пострілом бразильського легіонера Вассури – вже на місці був Володимир Кардаш.

Ближче до середини першого тайму гості повністю освоїлися і перехопили ініціативу. Контроль м’яча дозволив «енергетикам» закрити господарів на їхній половині майданчика. Та у завершальній стадії атак гравцям «Енергії» не вистачало точності. Покаранням за нереалізовані моменти львів’янам став пропущений м’яч. Замятін з  правого флангу пробив, Кардаш зреагував на удар та шкіряна сфера відлетіла прямісінько на ногу Росю. Останньому лишалося лише переправити м’яч у порожні ворота.

Другий тайм команди розпочали також активно. Господарі вже не дозволяли собі розслабитися в обороні. А гру попереду будували через контратаки. І вже на шостій хвилині другої частини гри одна з таких контратак увінчалася успіхом. Автором забитого м’яча став чи не найактивніший гравець матчу бразилець Вассура. Гостям нічого більше не лишалося, як шукати щастя попереду й активніше діяти біля воріт Сагайдаченка. І цим скористалися господарі, втретє розписавшись у воротах Володимира Кардаша. Ще одну результативну контратаку завершив Богдан Свирідов, і таким чином відсвяткував народження своєї дочки Єви.

Гол престижу львів’яни зуміли забити вже із п’ятим польовим гравцем. Його автором став Максим Павленко, який красивим ударом у дальню «дев’ятку» розпечатав ворота Сагайдаченка. Та на більше «енергетиків» не вистачило. Фінальна сирена зафіксувала на табло рахунок 3:1 на користь «Єнакієвця».

Олег Солодовник, головний тренер «Єнакієвця»: «Дуже вдячний своїм хлопцям, які зуміли перетерпіти по ходу першого непростого для нашої команди тайму. Наприклад, суперник тричі виходив один на один, але потім ми забили дуже важливий м'яч. Замятін обіграв суперника на фланзі, Рось не виключився з гри на іншому краї. Одним словом, молодці. У таких іграх, коли стикаються ось такі досвідчені й сильні команди, дуже багато залежить від дій воротарів. Від цього іноді будується вся тактика. Сьогодні ми намагалися весь час пресингувати, не давали суперникам спокійно дихати. «Енергія» - команда в цілому досвідчена, а у першої четвірки відмінна культура пасу і майстерність. Радий, що зуміли здолати такого суперника, вдячний уболівальникам за підтримку.

Окрема розмова з командою була щодо попередньої гри з «Енергією». Я як і раніше вважаю, що тоді програли з рахунком 3:7 незаслужено, а тому робили ставку на самолюбство. До того ж, це вже була репетиція матчу плей-офф, коли у фінальній четвірці програвати ніяк не можна. В цілому грою задоволений, але серйозний аналіз ще попереду. До того ж не забувайте, що «Єнакієвець» відчуває деякі кадрові проблеми. Ромаріо відновлюється після травми, Кайо Жуніор тільки сьогодні повернувся».

Олександр Косенко, головний тренер «Енергії»: «Це суто моя думка, але грали сьогодні зовсім непогано, створювали моменти, а тому цілком могли мати інший результат. Не реалізували свої можливості, пропустили під завісу першого тайму. По такій грі дуже важливо забити першим, а потім вже грати по ситуації. Головною причиною поразки стала слабка реалізація, і до цього важко щось додати.

Багато чого вирішив перший гол. Суперник повів у рахунку і тепер міг оборонятися глибоко і вузько. При такому захисному побудові в один дотик не особливо зіграєш, вимагалося продемонструвати більше індивідуальної майстерності. "Єнакієвець" став більше грати від оборони, а нам від цього стало куди важче. Хоча моменти як і раніше створювали, їх тільки потрібно реалізувати».

comments powered by HyperComments