Львівський комуніст через суд намагається забрати в колишніх упівців міську доплату до пенсії

Ктерина Поліщук  |  Понеділок, 13 січня 2014, 23:11
Найактивніший комуніст Львівщини намагається через суд скасувати доплати міськради воїнам Української повстанської армії. Тож чи отримуватимуть 364 ветерани УПА, які мешкають у Львові, додаткову тисячу гривень щомісяця,залежить від рішення Галицького районного суду.
Львівський комуніст через суд намагається забрати в  колишніх упівців міську доплату до пенсії

У вівторок, 14 січня, об 11.30 год має відбутись судове засідання по розгляду справи за позовом голови Антифашистського комітету України та одного з найактивніших комуністів Львівщини Олександра Калинюка про скасування ухвали Львівської міськради від 19.03.13 р. № 2222 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 10.03.2011 № 247». Сам цією ухвалою передбачено плюс тисяча гривень доплати до пенсій ветеранам Української Повстанської Армії та колишнім воїнам Першої Української Дивізії «Галичина» Української Національної Армії щомісяця. До цього ветерани УПА теж отримували доплату від мерії, однак лише 500 гривень щомісяця.

Олександр Калинюк ще в червні минулого року зробив офіційний запит в архів СБУ з приводу чотирьох дивізійників «Галичини», які внесені у список тих, кому щомісяця виплачують надбавку. За його словами виявилось, що лише один чоловік із списку чотирьох був в дивізії СС «Галичина». Тож восени він подав позов до суду про скасування ухвали взагалі.

 У Львівській  міськраді такий позов сприйняли однозначно негативно.

«На 23-му році незалежності, не взяла на себе зобов’язання по соціальному захисту людей, які ціною власного життя та скалічених доль, мріяли про незалежну Україну, самостійну державу, й боролись за неї. – зазначає Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту Львівської міської ради- Соціальна політика міста напрямлена на шанування людей, які здійснили значний вклад у процесі становлення самостійної держави»

За її словами, на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 364 ветерани УПА.

comments powered by HyperComments