У Львові біля "Епіцентру" закликали не фінансувати бізнес регіоналів

Валерій Шмаков  |  Субота, 11 січня 2014, 17:57
У Львові провели ще один масовий захід в рамках Всеукраїнської акції "Бойкот бізнесу ПР". На цей раз інформаційні пікети відбулися біля магазинів «Епіцентр», «Нова Лінія», «Крез-Шок» та «Родинна Ковбаска». За словами активістів, гроші з цих торгових точок ідуть в кишеню власників-регіоналів, а далі - до партійну касу Партії регіонів.
У Львові біля "Епіцентру"  закликали не фінансувати бізнес регіоналів

Так під час акції під гіпермаркетом «Епіцентр» на вул. Б.Хмельницького 188-а пікетувальники роздавали перехожим листівки та тримали плакати із закликами не купувати продукцію регіоналів.

Як розповіли активісти, більшість людей на вулиці  їх підтримує. Проте, дуже багато проходять повз, бо не в курсі мети акції, очевидно сприймаючи це за якусь рекламу.

«Але люди, які прочитавши нашу листівку, розуміють за що ми стоїмо, що ми агітуємо не купувати товарів Партії регіонів, Такі ставляться до нас досить позитивно, кажуть що підтримують», - каже учасник акції Ростислав Стахів.

За його словами, охорона магазину сказала активістам не стояти прямо біля входу, оскільки це приватна територія, тож хлопців і дівчат з листівками попросили відійти за її межі. Проте, ці межі виявились не надто великими, тож пікетувальники проводили свою акцію у входу на алею перед магазином, де якраз найбільший потік людей.

«Виходив охоронець, запитував з якої ми політичної організації, чи довго збираємось стояти. Ми сказали, що просто громадські активісти, до жодної організації не належимо, стоїмо поки не впаде режим», - розповідають активісти.

Проте, часто люди взявши в активістів листівку, все ж йдуть до магазину регіонала. Пікетувальники пояснюють це тим, що людина, яка виділили час, щоб приїхати до гіпермаркету і купити тут товар, вона його купить, але наступного разу можливо задумається і обере інший магазин.

«Дехто просто йде подивитися на товар. Але були такі, що збиралися купувати в "Епіцентрі", але взявши нашу листівку, розверталися і йшли з магазину», - розповідає Ростислав.

Фоторепортаж із акції дивіться тут.

Нагадаємо, раніше, 9 грудня декілька десятків представників львівського Штабу національного спротиву пікетували гіпермаркет «Нова лінія» на вулиці Щирецькій у Львові, власниками якого є народний депутат від Партії регіонів Олександр Герега та його дружина, секретар Київради Галина Герега. Окрім цього, активісти руху «Економічний бойкот регіоналів» їздили автомобілем  Львовом та через гучномовці закликали не купувати товари і послуги фірм, що належать регіоналам. 

P.S. Водночас, сторінка в соціальній мережі фейсбук присвячена бойкоту Партії регіонів стрімко набуває популярності. Проте, за словами активістів, самого тільки онлайну мало, тож вони оголосили про створення Мережі Бойкоту.

«Закликаємо всіх друкувати постери-наліпки і роздавати їх по мірі власних можливостей в будинку, на роботі і перед торгівельними точками регіоналів. Формуймо невеликі групи і діймо там, де живемо! Мислимо глобально - давимо регіоналів локально!», - сказано у повідомленні.

comments powered by HyperComments