Футзал. «Енергія» поділила очки із «Ураганом»

Дмитро Майстренко  |  Субота, 11 січня 2014, 15:34
Початок другої частини сезону 2013/2014 років футзальної Екстра-ліги відразу порадував уболівальників «енергетичним дербі». Сусідні географічно команди зі Львова та Івано-Франківська у новому році розпочали очним протистоянням. І сильнішого не виявили. Матч закінчився результативною нічиєю 2:2.
Футзал. «Енергія» поділила очки із «Ураганом»

Фото: //uragan.if.ua

«Енергія» (Львів) - «Ураган» (Івано-Франківськ) - 2:2 (1:2)

 Голи: Максим Павленко, 10, Дмитро Бондар, 22 - Євген Валенко, 13, Сергій Якунін, 18 

Наприкінці осінньої частини Екстра-ліги львівська «Енергія» зуміла розбазарити свою очкову перевагу над сьогоднішнім суперником. І якщо у попередньому матчі між цими командами галицькі футзалісти мали право на помилку, то у цьому матчі вони вже опинилися у ролі того, хто наздоганяє. І перемога в дербі вже були не лише принциповою, а й необхідною з огляду на турнірне становище львів’ян.

Розпочали матч команди гру без розвідки. Добре відомі сильні й слабкі сторони суперника дозволяли гравцям відразу реалізовувати план на гру. Львів’яни, яким потрібні були очки, щоб обійти «Ураган» у таблиці, почали активніше в атаці. І на самісінькому екваторі першого тайму, тобто десятій хвилині, зусиллями Максима Павленка «Енергія» відкрила рахунок.

Проте гості не збиралися складати зброю, і швидко відновили status quo. Через три хвилини «ураганівець» Євген Валенко розписався у воротах Володимира Кардаша. А під завіс першої частини гри Сергій Якунін і взагалі відправив господарів майданчика в нокдаун. Продовжуючи баскетбольну метафору, перший раунд лишився за гостями з Івано-Франківська.

За такого ходу гри команді зі Львава вже нічого було втрачати. Тому другий тайм вони розпочали з атак на ворота, що захищав Кирило Ципун. Довго чекати не довелося. Вже на другій хвилині тайму Дмитро Бондар зрівняв рахунок. Грати лишалося ще весь другий тайм і «Енергія» мала всі шанси перемогти. Одна за весь той час гравці жодної команди не зуміли бодай раз засмутити голкіперів, які не дозволяли собі розслабитися і помилитися. У підсумку бойова нічия 2:2.

Після цієї гри львівська «Енергія» опустилася аж на третю-четверту сходинку, яку львів’яни поділяють із «Локомотивом». Проте відставання «Енергії» від другого місця не таке критичне – всього 1 заліковий пункт. А попереду ще достатньо матчів, що потрапити до стадії плей-офф.  Наступний матч галицька команда проведе на Донбасі проти «Єнакієвця», котрий є беззаперечним лідером чемпіонату. 

comments powered by HyperComments