Руслану номінують на відзнаку «Почесний громадянин Львова»

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 7 січня 2014, 10:33
Переможницю Євробачення-2004, одного з лідерів Євромайдану, львівську співачку Руслану Лижичко номінують на відзнаку «Почесний громадянин Львова». Її кандидатуру запропонувала фракція партії УДАР у Львівській міській раді.
Руслану номінують на відзнаку «Почесний громадянин Львова»

Місцеві «ударівці» вже готують звернення до міського голови Львова Андрія Садового з проханням ініціювати нагородження співачки Руслани званням "Почесний громадянин Львова", оскільки  з перших днів і по сьогодні  вона стоїть на Євромайдані разом зі студентами та є одним з найяскравіших і найвідданіших організаторів та координаторів Євромайдану в Києві.

«Кожен, хто хоча б один день пробув на Майдані у Києві, не міг не відчути того запалу та енергії, які дарує Руслана протестувальникам. Підтримує вона учасників акцій протесту зі сцени Євромайдану і зараз». –  йдеться в заяві Львівської обласної організації  УДАРу.

Окрім цього, львів’янка увійшла до десятки найвпливовіших жінок 2013 року, яку склало видання Forbes Woman, та зробила вагомий  внесок у розвиток української музики.

«Враховуючи заслуги Руслани перед громадою Львова та українським народом, багаторічну працю для позитивного іміджу Львова та України на міжнародній арені, депутати від УДАРу звернуться до міського голови з проханням внести на розгляд комісії Львівської міської ради у справах відзнак внести кандидатуру Руслани Лижичко для нагородження званням «Почесний громадянин міста», - резюмують «ударівці» у своїй заяві.

Нагадаємо, відзнаку «Почесний громадянин Львова» було запроваджено у 1991 році депутатським корпусом 1-го демократичного скликання. Це одна з найвищих відзнак, якою нагороджує Львівська міська рада від імені громади міста. З початку заснування це звання отримали лише 22 людини. Серед них Папа Римський Іван Павло II, єпископ Української греко-католицької церкви Борис Гудзяк, перекладач Андрій Содомора, директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький, провідники ОУН Степан Бандера та Роман Шухевич, Блаженніший Любомир Гузар.

comments powered by HyperComments