Львів та Київ прикрасили фотографіями людей Євромайдану

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 6 січня 2014, 11:37
На вулицях Львова та Києва з’явились сотні портретів людей, які стояли на Євромайдані. Таким чином митці намагаються показати владі, що українець це не "галочка" в бюлетені, а особистість.
Львів та Київ прикрасили фотографіями людей Євромайдану

Наразі обличчя Євромайдану можна побачити на паркані вздовж вулиць Краківської та Вірменської, на зупинці по вулиці  Зеленій та на проспекті Свободи у Львові . А також - вздовж будівлі  ЦУМу на Хрещатику в Києві.

« Це фотографії простих українців різного віку, соціального стану та статі. Кожного з них привела власна причина на Майдан, але вони всі згуртувалися навколо однієї ідеї. Ми хочемо, щоб влада це побачила. І зрозуміла, що сотні, тисячі, десятки тисяч та мільйони українців хочуть змін. Ми - це не просто підпис на папері! Кожен з нас це особистість - зі своїми думками та емоціями. І ми хочемо, щоб нас побачили та почули!», - йдеться у пості спільноти «Ukraine is everyone» у facebook.

Проект розпочав львівський фотограф Юліан Куклевський , який створив сайт, де розмістив близько ста портретів людей Євромайдану та попросив допомогти йому їх видрукувати. Ці фотографії є частиною міжнародного відкритого арт-проекту Inside Out Project, мета якого – перетворити особисті ідентичності  на твори мистецтва. започаткованого французьким вуличним художником JR.

Цей французький художник запропонував митцям розміщувати портрети людей у своїх містах, щоб поширювати мирні настрої для протидії насильству. Станом на 2013 рік, у проекті взяли участь більш ніж 120 тисяч осіб із понад 108 країн. Цей проект подорожував з Еквадору до Непалу, з Мексики до Палестини. Теми були теж різними - від теми надії, до різноманітності, гендерного насильства та зміни клімату.

comments powered by HyperComments