Колективний самозахист учасників Євромайданів: Свій до свого по своє!

Наталі Істоміна  |  Субота, 4 січня 2014, 18:26
Вчора у Львові презентували проект Всеукраїнської мережі колективного самозахисту учасників Євромайданів „СВОЇ”. Представлення здійснили: Віталій Ковтун, ініціатор об’єднання „Сила людей”; Уляна Пак, юрист координаційного центру надання адвокатської допомоги учасникам Євромайдану та Анатолій Шалаєв, журналіст, „Фундація регіональних ініціатив”. Ідея створення даної мережі полягає у наданні допомоги всім членам об’єднання шляхом колективного самозахисту.
Колективний  самозахист учасників Євромайданів: Свій до свого по своє!

 Фото: www.facebook.com

Організація вже почала діяти. У Новорічну ніч активісти прийшли під Лук’янівське СІЗО у Києві, де утримують А. Дзиндзю, В.Кадуру та В.Смолія. Така ж акція відбулася в Косогірному провулку, де утримують Ярослава Притуленка.

 Цільовою аудиторією проекту є учасники мирних акцій протесту, активісти Євромайданів, а також особи, які зазнають утисків та репресій з боку влади. Мережа „СВОЇ” окреслює перед собою такі цілі як формування штабу мережі, донесення до цільової аудиторії інформації на всіх рівнях, налагодження взаємодії з правоохоронними органами, інтеграція до мережі відомих осіб, підготовка учасників мережі до захисту та активної взаємодії. Активісти прогнозують, що на повну силу мережа запрацює з кінця січня 2014 року.

 „2013 рік закінчився багатьма нашумілими справами. Такими стали побиття Тетяни Чорновіл, 9 затриманих у СІЗО терміном на 2 місяці, спроби влади зупинити протестний процес точковими діями, побиттям студентів та непідписанням Угоди про асоціацію з ЄС. З’явився острах того, що нас заарештують” – розповів Віталій Ковтун. „Правоохоронні органи однобоко здійснюють свої функції, тому потрібна громадська підтримка і об’єднання громадян. Ми прийшли до висновку, що у питаннях колективної безпеки ми повинні самоорганізовуватися” – додав активіст, аргументуючи необхідність створення мережі „СВОЇ”.

Довідка:

Посилання на об’єднання у соціальних мережах:  Фейсбук;  ВКонтакте.

Приєднатися до мережі можна заповнивши анкету.

 

 

comments powered by HyperComments