Ірина Фаріон заснувала студентську премію ім. Степана Бандери

Валерій Шмаков  |  Четвер, 2 січня 2014, 05:25
Народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон оголосила про заснування студентської премії імені Степана Бандери. Про це вона повідомила під час смолоскипного маршу з нагоди 105-ї річниці з дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери.
Ірина Фаріон заснувала студентську премію ім. Степана Бандери

Щоправда, грошову винагороду у розмірі  7 тис грн. поки що здобуватимуть лише студенти  Національного університету «Львівська політехніка», оскільки саме там навчався Степан Бандера. Проте, за словами «свободівки», вже з наступного року ця премія вручатиметься і студентам Львівського національного аграрного університет у Дублянах, де Степан Бандера продовжував навчання.

Засновниками нової премії є народні депутати від ВО «Свобода» Ірина Фаріон та Юрій Михальчишин.

Лауреатами премії зможе стати студент або студентка, які продемонструють найкращі знання упродовж двох семестрів за модулями чи іспитами, а також напишуть краще есе про Степана Бандеру.

«Студент, який матиме найкращі успіхи в навчанні, має за майже півроку часу написати есе  на теми: «Ваша візія Степана Бандери», «Ваша дорога до Бандери,  «Ваша енергія в сприйнятті Бандери», розміром від 5 до 10 сторінок, формату А4, 14-м кеглем та пробілом у півтора інтервала. Детальну інформацію про конкурс буде розміщено на партійному сайті ВО «Свобода» та на сайті кафедри української мови, куди треба буде здати свої есе», - повідомила Фаріон.

Журі Львівської політехніки оголосить переможця конкурсу 30 червня. А отримати свою премію він зможе 1 вересня на студентській лінійці. День 30 червня, за словами Ірини Фаріон, було вибрано невипадково, оскільки саме цього дня 1941 року Ярослав Стецько, натхненний ідеями Степана Бандери, проголосив на площі Ринок у Львові Акт відновлення Української Держави.

comments powered by HyperComments