Паскуале Трідіко розповів, що за кордоном говорять про Україну

Наталя Істоміна  |  Четвер, 29 серпня 2013, 12:08
Паскуале Трідіко, дослідник європейської економіки, розповів українцям що про нас говорять за кордоном, позбавивши не надто почесної місії. Італієць зустрівся з львів'янами в книгарні «Є», щоб порозмовляти на тему „Україні - 22. Що говорять про нас за кордоном?”.
Паскуале Трідіко розповів, що за кордоном говорять про Україну

Паскуале Трідіко є викладачем в римських університетах La Sapienza та Roma Tre. Крім того, італієць працює в проекті Євросоюзу (ЄС), де досліджує соціально-економічної моделі розвитку Європи. Дослідник обіймає посаду Генерального секретаря Європейської асоціації еволюційної політичної економії.

Паскуале Трідіко також представив свої книги про подорожі до Аргентини та США, та працю „Інституції, розвиток людського потенціалу і економічний розвиток у країнах із перехідною економікою” яка торкається розвитку країн, які свого часу входили до складу СССР, в тому числі і України. Під час зустрічі львів’яни також обговорили теми, які вже багато часу є актуальними у ЗМІ у зв’язку із потенційним підписанням угоди про асоціацію з ЄС. Це репутація України за кордоном, її економічні можливості та наближення українських реалій до європейських. Крім того, П. Трідіко розповів які враження у нього склалися після подорожі Україною.  

Італієць поділився зі слухачами власними переконаннями про те, що слід зробити для усунення олігархів. Дослідник економіки вважає, що потрібно створити інституцію, яка  би боролася з монополіями і створювала умови конкурентності.

Паскуале Трідіко виділяє Польщу як особливу країну, яка сприятиме інтеграції України в ЄС. „Я вважаю, що в Європі Польща це – ключова країна для України. Відбувається взаємодія через освіту, комунікацію, обмін молодими людьми між країнами. Польща має від ЄС багато засобів і ресурсів для того, щоб дати змогу молодим українцям вчитися у Польщі. Ця країна має дуже багато програм університетських та інших, які пов’язані з культурним обміном з країнами Європи” – зазначив італієць.

Науковець наголосив, що найкращою моделлю для європейської інтеграції нашої країни  є польська. Свою думку Трідіко аргументував тим, що Польща теж слов’янська країна і вона має подібне походження, що й Україна. „Але модель це не мета, це – засіб. Мета це – добробут громадян, яким би способом його не досягали” – вважає італійський гість.

 


comments powered by HyperComments